Van'daki Köy Okuluna Denizli'den Destek - Son Dakika
Güncel

Van'daki Köy Okuluna Denizli'den Destek

Van\'daki Köy Okuluna Denizli\'den Destek

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nce ihtiyaç sahibi Van'daki bir köy okulu için yardım kampanyası düzenlendi.

16.10.2014 14:28

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nce ihtiyaç sahibi Van'daki bir köy okulu için yardım kampanyası düzenlendi. Kampanyaya giysi, kırtasiye, kitap, bilgisayar, Denizlispor forması ve projeksiyon cihazı bağışlandı. Eşyalar, kargoyla Van'a gönderildi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, hemşerisi olan bir öğretmenin de görev yaptığı 481 öğrenci eğitim gördüğü Van'ın Edremit İlçesi'ne bağlı Bakımlı Köyü'ndeki Bakımlı İlköğretim Okulu'nun eksiklerinin bulunduğunu öğrenince yardım kampanyası başlattı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol'un öncülüğündeki kampanyaya Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizlispor Kulübü'nün yanı sıra esnaftan da destek geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi kırtasiye yardımında bulundu. DTO okulun önemli ihtiyaçlarından projeksiyon cihazı yardımı yaptı. Denizlispor Kulübü'nün 11 forma ile katıldığı yardım kampanyasına esnaftan ayakkabı ve kırtasiye desteği geldi. Denizlili gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği kampanyada çok sayıda kitap toplandı. Gazeteciler Cemiyeti'nde toplana yardımlar, gazeteciler tarafından kutulara yerleştirildi. Daha sonra kutular, PTT'ye götürülerek kargoyla Van'a gönderildi.

Van'dan gelen bir mektupla bu yardım kampanyasına başladıklarını belirten Cemiyet Başkanı Varol, "Bizim bu kampanyamız 20 gün önce başladı. Van'ın Edremit ilçesindeki Bakımlı İlköğretim Okulu'nda Denizlili bir öğretmenimizin mektubuyla başladık. Mektubu okuyunca içimiz acıdı. Oradaki şartların zorluğundan, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsediyordu. Arkadaşlarımızla toplanıp konuştuk ve okul için kendi çapımızda bir yardım kampanyası başlattık. O çocukların hayallerinin küçük bir bölümünü dahi gerçekleştirsek mutlu olacağız. Son günlerde ülkemizde bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Burada dikkatini çekmek istediğim husus toplamda 242 okulun yakılması. Bazıları okulları yakarak oradaki insanların cahil kalmasını ve kötü emellerine alet etmek istiyor. Bizler ise okullarımıza yardım etmeyi devam ettireceğiz" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'daki Köy Okuluna Denizli'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement