Van'daki "Yargısız İnfaz İddiası" Davası - Son Dakika
Güncel

Van'daki "Yargısız İnfaz İddiası" Davası

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da teslim olan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün ile kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanan 17 kişinin yargılanmasına devam edildi.

14.09.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da teslim olan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün ile kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanan 17 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Van'dan Ankara'ya nakledilen davanın Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına sanıklar, müdahillerden Felemez Keserci ile sanık ve müdahil avukatları katıldı.

Duruşmada taraf avukatları, daha önce dosyaya gönderilen Adli Tıp Kurumu raporuna karşı beyanda bulundu.

Müdahil avukatlarından Senem Doğanoğlu, raporun "yargısız infazın söz konusu olduğunu gösterdiğini" savundu, sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatlarından Erdem Serdar Vurgun ise raporda, "atışların uzak atış olduğunun açıkça nitelendirildiğini" ifade ederek, iddiaların çöktüğünü savundu.

Diğer sanık avukatları da raporda "uzak atış" olduğunun belirtildiğini kaydetti ve müvekkillerinin tutuklanması yönündeki taleplerin reddini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, sanıkların tutuklanması isteminin reddini ve dosyanın, esas hakkındaki görüşünü hazırlamak için tarafına verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanması yönündeki talebi, yeni delil olmaması ve sanıkların duruşmalara düzenli katılması gerekçeleriyle reddetti.

Dosyanın, varsa soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini, aksi halde esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

İddianamede İyigün, Çaldıran'da sağ yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emri vermekle diğer 17 sanık ise kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki 'Yargısız İnfaz İddiası' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement