Van'dan İstanbul'a, Mısır'daki Katliamı Kınama Konvoyu - Son Dakika
Yerel

Van'dan İstanbul'a, Mısır'daki Katliamı Kınama Konvoyu

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamları kınamak için Van'dan hareket edecek gönüllülerden oluşan konvoy, İstanbul'a giderek eylemlere destek verecek.

19.08.2013 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamları kınamak için Van'dan hareket edecek gönüllülerden oluşan konvoy, İstanbul'a giderek eylemlere destek verecek.

Kendilerine "Mısır Gönüllüleri" adını veren grup, Mısır'daki katliamları protesto etmek için oluşturacakları konvoyla İstanbul'a gidecek.

Cuma günü İstanbul'a varacak grup, burada katliamı kınayan grupla birleşerek Cuma namazı kılacak. Aynı günün oturma eylemi yapacak olan "Mısır Gönüllüleri" cumartesi günü Van'a dönecek.

Grup adına açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Şükrü Çakır, Mısır darbecilerinin dış güçlerinde desteğini alarak, masum ve silahsız eylem gerçekleştiren halkın üzerine ateş açtığını söyledi.

Çakır, şöyle devam etti:

"İnsanların feci şekilde katledilmesi, yüreğimizi sızlattı. Onların yanında olduğumuzu göstermek için böylesine bir yolculuk planladık. Yolculuk süresince güzergahımızda bulunan illerden de katılımlar olacak. Gittiğimiz yerlerde basın açıklamalarına devam edeceğiz. Katılmak isteyenleri bekliyoruz. Amacımız, Müslümanların, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamlara sessiz kalmadığını göstermek ve tüm dünyanın bunu bilmesi gerektiğini vurgulamaktır." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'dan İstanbul'a, Mısır'daki Katliamı Kınama Konvoyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement