Van - Eğitim-Sen: Van'da 5 Bin Öğretmen Açığı Var - Son Dakika
Güncel

Van - Eğitim-Sen: Van'da 5 Bin Öğretmen Açığı Var

Van - Eğitim-Sen: Van\'da 5 Bin Öğretmen Açığı Var

Eğitim-Sen: Van'da 5 bin öğretmnen açığı varÖĞRETMEN açığı ve kitapların yeniden basılması nedeniyle diğer illerde olduğu gibi Van'da da 2016- 2017 eğitim öğretim yılı sancılı başladı.

20.09.2016 20:05

Eğitim-Sen: Van'da 5 bin öğretmnen açığı var

ÖĞRETMEN açığı ve kitapların yeniden basılması nedeniyle diğer illerde olduğu gibi Van'da da 2016- 2017 eğitim öğretim yılı sancılı başladı. Eğitim- Sen Van Şube Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, meslekten çıkarmalar ve görevden almalarla Van'da 5 bin öğretmen açığı olduğunu ileri sürdü.

2016-2017 eğitim öğretim dönemi öğretmen açığı ve kitapların yeniden basılması nedeniyle doğu illerinde sıkıntılı başladı. Van'da 734 öğretmenin PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınması ve 306 öğretmenin de FETÖ'den ihraç edilmesi öğretmen açığına neden oldu. Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van'da şu anda yaklaşık 5 bin öğretmen açığının olduğunu ileri sürdü.

EĞİTİM KÖR TOPAL

Birçok okulda öğretmen açığı nedeniyle öğrencilerin okula gidip tekrar evlerine döndüğünü ileri süren Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, şunları söyledi:

"Eğitim Van'da kör topal. Milli eğitim yetkilileri okulların sorunsuz açıldığını söylüyor. Okullar hiçbir anlamda eğitime başlamadı. Fiziki anlamda okulların sıkıntısı var. En büyük sıkıntı ise okutulacak kitapların FETÖ bağlantılı yayın evlerinden basılmış olmasıdır. Çünkü bu kitaplar artık okutulmayınca yeni kitap basılıp gönderilmesi bekliyorlar. Bunlar da eğitimin önündeki en büyük engeller" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, yaklaşık 3 bin öğretmene ihtiyaçları olduğunu, bu sorunu da sözleşmeli ve ücretli öğretmen alarak çözeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Eğitim-Sen: Van'da 5 Bin Öğretmen Açığı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement