Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği'nin Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği'nin Genel Kurulu Yapıldı

Rize İl Özel İdaresi bünyesinde Bakanlar Kurulu onayıyla kurulan Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliğinin 2013 yılı birinci olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

23.09.2013 17:08

Rize İl Özel İdaresi bünyesinde Bakanlar Kurulu onayıyla kurulan Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliğinin 2013 yılı birinci olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan genel kurula, Vali Nurullah Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, ilgili birim müdürleri ile Derepazarı ve İyidere ilçelerinin köy muhtarları katıldı.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, özellikle son iki yıldır içme sularıyla ilgili İl Özel İdaresinin büyük mücadele içerisinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İl Genel Meclisinin 2012 yılını Su Yılı ilan etmesi, içme sularıyla ilgili yaşanan sıkıntıların çözümünde İl Özel İdaresinin elini güçlendirdi. Bu kapsamda bakanımız ve milletvekillerimizle yaptığımız toplantılar sonucu içme suyu projeleri için 2012 yılının sonunda 10 milyon lira ödenek aldık. Genel kurulunu yaptığımız Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği de bu mücadelenin bir mekanizmasını oluşturacak. Süreç itibarıyla yapılacak iş ve işlemlerin sistematik şekilde ilerleyip gelişmesine katkıda bulunacak."

Birliğin ilk olağan genel kurulunu yapılması nedeniyle bir sonraki mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere Derepazarı İl Genel Meclisi Üyesi Yakup Samangül birlik başkanlığına seçildi. Divan Başkanlığına Halit Çelik, Başkan Katip Üyeliklerine ise Hüseyin Uzun ile Sultan Aziz Topal getirildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Varda İçmesuyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği'nin Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement