'Varlık Fonu" - Son Dakika
Güncel

'Varlık Fonu"

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, hükumet tarafından gündeme getirilen "Varlık Fonu" ile ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamak ve gelecek kuşaklara refah düzeyi sunulmasının...

10.02.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, hükumet tarafından gündeme getirilen "Varlık Fonu" ile ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamak ve gelecek kuşaklara refah düzeyi sunulmasının amaçlandığını belirtti.

Burucu, yaptığı yazılı açıklamada, hükumet tarafından gündeme getirilen "Varlık Fonu"yla ilgili özellikle iş çevrelerine yönelik bilgilendirmelere yer verdi.

Ulusal Varlık Fonlarının, çeşitli finansal varlıklara yatırım yaparak gelirini artırmayı hedefleyen, devletin sahipliği ve yönetimi altında çalışan fonlar olduğuna vurgu yapan Burucu, "Başbakanlık, geçen günlerde Türkiye'nin en önemli şirketlerine ait hazine hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesine karar verdi. Kararla, Ziraat Bankası, TPAO, ÇAYKUR ve TÜRKSAT ile birlikte bazı şirketler Türkiye Varlık Fonu'na devredildi." ifadelerini kullandı.

Burucu, Türkiye Varlık Fonunun, kamunun donuklaşmış varlıkları üzerinden likit kaynaklar oluşturarak büyük, stratejik ve teknolojik yatırımlar için uzun vadeli finansman oluşturma projesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gelir getiren varlıkların gelirlerinin konsolide edilerek kaynak oluşturulması ve çağ atlatacak yatırımlara kanalize edilmesi projesidir. Ekonomik sabotajlar ve saldırılara karşı güçlü bir kalkan oluşturma projesidir. Türkiye'nin ekonomik kaynaklarıyla birlikte küresel oyuncu olarak Dünya arenasına çıkışının projesidir. ve nihayet ekonomik bağımsızlığımızın, güçlü, iddialı, rasyonel, tutarlı ve dengeli bir sistemle tüm dünyaya ilan edilmesi projesidir. Ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamak ve gelecek kuşaklara refah düzeyi sunmak amaçlanmaktadır."

Türkiye Varlık Fonunun, kamu varlıklarının satışı veya özelleştirilmesi projesi olmadığını belirten Burucu, fonun, kamu varlıklarının teminat gösterilmesi suretiyle kredi temin edilmesi projesi de olmadığını kaydetti.

Burucu, Varlık Fonuna devredilen Halk Bankasının yüzde 51,11'lik hissesini örnek vererek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu hissenin bir piyasa değeri vardır. Bu bir varlık ve iktisadi kıymettir. Bu hisse hazinenin elinde donuk bir değer olarak yatıyor. Halbuki bu hisseler satılmadan, rehin veya teminata verilmeden, Türkiye Varlık Fonu tüzel kişiliği bünyesinde kredibıl bir alan oluşturularak milyarlarca dolar likit kaynak, rantabl ve kalıcı yatırımların uzun vadeli ve ucuz finansman ihtiyacı için kullanılabilir. Bu yolla 30 yıl vadeli çok büyük finansman imkanları oluşturulacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Varlık Fonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement