Varto'da Cami Temeli Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Varto'da Cami Temeli Atma Töreni

Varto\'da Cami Temeli Atma Töreni

Muş'un Varto ilçesine bağlı Karapınar köyünde vatandaşların bağışlarıyla yaptırılacak olan caminin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

17.06.2014 10:52  Güncelleme: 11:02

Muş'un Varto ilçesine bağlı Karapınar köyünde vatandaşların bağışlarıyla yaptırılacak olan caminin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Varto ilçesine 40 kilometre mesafede bulunan 90 haneli ve 700 nüfuslu Karapınar köyünde düzenlenen temel atma törenine İlçe Müftüsü Mehmet İzci, imamlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet İzci, temeli atılacak caminin yaklaşık 500 kişinin içinde namaz kılabileceği, morg ve taziye evinin de içinde bulunması gereken 250 metrekare alan üzerinde inşa edileceğini belirtti. Köylerde bulunan camilerin ihtiyaca cevap veremediğini dile getiren İzci, temeli atılan caminin tamamlanmasıyla Karapınar köyünde yaşanan ibadethane eksikliğinin ortadan kalkacağını kaydetti. Temeli atılan caminin Karapınar köyüne hayırlı olması dileğinde bulunan İzci, "Bu cami ile ilgili olarak teknik ve iş makinesi desteği sağlayacağız. Tüm Varto halkını yanımızda görmek ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından caminin temeline ilk harcı İlçe Müftüsü İzci köylülerle birlikte attı.

Temel atma töreninin ardında Müftü İzci ve beraberindekiler Varto'ya gitmek üzere köyden ayrıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Cami Temeli Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement