Varto'da Fırtına Hasara Yol Açtı - Son Dakika
Yerel

Varto'da Fırtına Hasara Yol Açtı

Muş'un Varto ilçesine bağlı Kumlukıyı ve Sazlıca köylerinde etkili olan fırtına, evlerin ve ahırların çatılarını uçurdu.

02.04.2014 13:50

Muş'un Varto ilçesine bağlı Kumlukıyı ve Sazlıca köylerinde etkili olan fırtına, evlerin ve ahırların çatılarını uçurdu.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden fırtına, Kumlukıyı ve Sazlıca köylerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Birçok ev ve ahırın çatılarının uçtuğu, direk ve ağaçların yerinden söküldüğü fırtına, iletişim ve enerji nakli hatlarında da arızalara neden oldu.

Fırtınadan dolayı evinin ve ahırının çatısı zarar gören Ferzende Şahin, uçan çatıların etraftaki evlere de zarar verdiğini belirterek, önlem alınmadığı takdirde daha fazla evin çatısının uçacağını söyledi.

Şahin, üzerine çatı düşen 2 hayvanının telef olduğunu, maddi durumunun da çatıları onarmaya el vermediğini bildirerek, devletten yardım istedi.

Sazlıca köyünde yaşayan Mehmet Aydın ise 10 bin lira dolayında zararı olduğunu vurgulayarak, "Gece şiddetli bir gürültüyle uyandık. Önce deprem olduğunu sandık ama baktık ki çatı olduğu gibi uçmuş. Çatıdaki güneş enerjisi paneli de yerinden söküldü. Çok şükür ki can kaybımız olmadı" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Varto'da Fırtına Hasara Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement