Varto'da Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Aile Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Varto'da Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Aile Eğitimi Verildi

Varto\'da Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Aile Eğitimi Verildi

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzman ekipleri, “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Varto Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 20-45 yaş arası yaklaşık 150 kadınımıza yönelik ‘Aile Eğitim Semineri’ düzenlendiMuş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü AEP Eğiticisi Sosyal Çalışmacı Sedat Tunç ile Sıdıka Daban yaklaşık 150 kadının katılımıyla seminer düzenlendi.

12.04.2014 16:34

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzman ekipleri, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Varto Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 20-45 yaş arası yaklaşık 150 kadınımıza yönelik 'Aile Eğitim Semineri' düzenlendi

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü AEP Eğiticisi Sosyal Çalışmacı Sedat Tunç ile Sıdıka Daban yaklaşık 150 kadının katılımıyla seminer düzenlendi. Seminere Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı ile şube müdürleri A. Nasır Sever ve Mehmet Sait Turan'da eşlik etti.

Seminer öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı katılanlara teşekkür ederek aile eğitiminin önemine değindi. Seminerde aile eğitimleri yanında, "anne-baba-çocuk ilişkileri, alış-verişin temel kavramları, aile eğitim ve iletişimi, sağlık, hukuk, medya, iktisat" gibi konuları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Seminere yoğun ilginin gösterilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden AEP Eğiticisi Sosyal Çalışmacı Sedat Tunç, "Öncelikle Varto ilçesindeki hedef kitlemiz olan kadınlarımızın seminere yüksek bir oranda katılım sağlaması bizleri hem çok şaşırtmış ve hem de çok sevindirmiştir. Bu amaçla emeği geçen tüm idareci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Aile eğitim ve iletişimi ile bizler aile hayatını bütüncül ve güce dayalı bir anlayışla ele almak. Yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerileri kazandırmak. Aile kurma ve aile olma sürecinde problem ortaya çıkmadan önce yapılan müdahaleler aracılığıyla toplumsal yararı yüksek, zararı önleyici bir hareketi yaşama geçirmeyi amaçlamaktayız" dedi.

"İKTİSADİ SÜREÇLERLE İLGİLİ AİLELERE FARKINDALIK KAZANDIRMAKTIR"

Ailenin küçük girişimler konusunda temel bilgileri edinmesi gerektiğini kaydeden Tunç, "Aile hayatımızın vazgeçilmezi olan hukuk kuralları yanında medya, sağlık ve iktisadi kavramlar ile iç içe yaşamaktayız. Şöyle ki; yaşamsal pratiğin aile için en çok gerektirdiği hukuk bilgisini en sade ve anlaşılır dilde aktarmak, bu sayede hak ve ödevlerinin farkında aile bireyleri oluşmasını desteklemek ve nihayetinde daha az ihtilaf ve daha çok uzlaşı sağlanmasına katkıda bulunmak önem arz etmektedir. Aile yaşamının en önemli bileşenlerinden biri olan iktisadi süreçlerle ilgili ailelere farkındalık kazandırmak, ailelerin mevcut iktisadi kaynaklarını verimli ve etkili kullanabilmesini sağlamak ve küçük girişimler konusunda temel bilgileri edinmesini temin etmek. Harcama ve tüketimlerini ihtiyaca uygun olarak yapabilmelerine katkıda bulunmak. Tasarruf alışkanlığını kazanarak çevreye karşı duyarlı bir yaşam sürebilmelerini desteklemek ve tıp bilimini kullanarak aile sağlığını korumaya ve geliştirmeye, dolayısıyla ailenin ömrünü uzatmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Ailenin sağlığını iyileştirerek; toplum sağlığını iyileştirmek hastalıklarla daha etkin savaşmak, sağlık maliyetlerini en aza indirerek ve verimliliği artırarak daha güçlü toplum haline gelmek için ailelerimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen aile eğitim programlarını hedef kitlemiz olan ailelerimize aktarmak niyetindeyiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Aile Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement