Varto'da" Kendini Keşfet" Semineri - Son Dakika
Yerel

Varto'da" Kendini Keşfet" Semineri

Varto\'da" Kendini Keşfet" Semineri

Muş’un Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Üniversitesi işbirliğinde öğrencilere yönelik ‘Kendini Keşfet’ semineri düzenlendi.

17.04.2014 11:54

Muş'un Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Üniversitesi işbirliğinde öğrencilere yönelik 'Kendini Keşfet' semineri düzenlendi.

Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerde Aydın Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Rehberlik Uzmanı Murat Yetişir, 'Kendini Keşfet, Hayatı Yakala' adı altında bir seminer verdi. Hayatta başarılı olmanın önemli kilometre taşlarından birinin 'doğru soruya doğru cevap' duygusunun bireyde gelişmesini ele alan Yetişir, soru ve cevap şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerle sıcak bir ortam oluşturan Yetişir, "Hayata geldiğimiz yer ile hayatta gelmek istediğimiz yer arasında geçen bu ömrü en iyi değerlendirmek için gerekli olan güç ve performans bizde mevcut" dedi.

Öğrencilerin kendilerine bazı kritik sorular sorması gerektiğini ve bu sorulara verilecek doğru cevap ile başarının mümkün olacağını vurgulayan Yetişir, "Sorulacak kritik sorular ise; 'Kimim ben?' 'Bizi kim yönetiyor?' 'Kapasitemizin farkında mıyız?' 'Hayatta ne yapmak istiyorum?' 'Peki hayat benden ne bekliyor?' 'Güçlü ve zayıf taraflarımızın farkında mıyız? Hayatta yaptığımız ve yapacağımız şeylerden zevk alarak görevimizi yerine getirelim. Ööğrenciler eğer ders çalışmaktan zevk almak istiyorlarsa bunu; uykuya, yemeğe, suya, havaya ihtiyaç duyduğumuz gibi ihtiyaç duyarlarsa ders çalışmak bir gereklilik olduğunu anlar ve yaptıkları işten yani ders dinlerken, kitap okurken, ders çalışırken zevk alınmalıdır" dedi.

Öğrencilerin ilgi ile dinlediği seminerin sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Temsilcisi Murat Yetişir yöneltilen soruları da cevapladı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da' Kendini Keşfet' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement