Varto Devlet Hastanesinde Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Varto Devlet Hastanesinde Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Varto Devlet Hastanesinde Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Muş'un Varto Devlet Hastanesinde ilk kez safra kesesi ameliyatı yapıldı.

16.09.2014 15:57  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Devlet Hastanesi'nde ilk kez safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Varto ilçesinde ikamet eden Tevfik Sönmez adlı vatandaş, şiddetli karın ve bel ağrısı şikayetiyle Varto Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından safra kesesi ameliyatı olması gereken Sönmez için Varto Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper İsmail Tarım, operasyon hazırlığına başladı. Başarılı geçen ameliyatın ardından bilgi veren Dr. Tarım, 2 aylık görev süresince çeşitli cerrahi müdahalede bulunduğunu belirterek, "Varto'ya geldiğimiz günden beri hastane yönetimi ile birlikte yaptığımız çalışmalarla ameliyatlara başladık. Başhekimimiz İhsan Güney ve Hastane Müdürümüz Mehmet Yıldız ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. KBB uzmanımızla da burada ameliyatlar gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Varto'da ilk kez safra kesesi ameliyatı yapıldığını belirten Tarım, bundan sonra ameliyatların devam edeceğini kaydetti. Tarım, genel cerrahi bölümünde mide cerrahisi, endoskopi, kalın bağırsak cerrahisi, guartır, göğüs ameliyatı, kasık fıtığı, kıl dönmesi, göbek fıtığı, hemoroid, fissür, sünnet ve her türlü küçük cerrahi müdahalelerin yapıldığını dile getirdi.

Ameliyatın ardından beş gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen Tevfik Sönmez ise, Dr. Tarım ve hastane personeline teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto Devlet Hastanesinde Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement