Vatandaşın İhbarı Faciayı Önledi - Son Dakika
Yerel

Vatandaşın İhbarı Faciayı Önledi

Vatandaşın İhbarı Faciayı Önledi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde çift plakalı bir minibüsten şüphelenen vatandaşların durumu polise bildirmesiyle büyük bir faciadan dönüldü.

22.06.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde çift plakalı bir minibüsten şüphelenen vatandaşların durumu polise bildirmesiyle büyük bir faciadan dönüldü.

Edinilen bilgilere göre olay, Ergani ilçesi Kemaliye Mahallesi Aydın Sokakta meydana geldi. Bir minibüsün üzerinde çift plaka gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler güvenlik önlemi aldıktan sonra bölgeye bomba uzmanlarını çağırdı.

Araçta inceleme yapan ekipler, yüklü miktarda bomba tespit etti. Polis, çevredeki evleri boşlatırken ayrıca ilçe Kaymakamlık binasına girmeye çalışan bir şahısta fark edildiğini anlayınca araçla kaçtı. Polis, şahsın yakalanması için operasyon başlattı.

Bomba yüklü araç polis ekipleri tarafından incelenmek üzere emniyete götürüldü.

İmha Edildi

Ergani ilçesinde dün akşam saatlerinde ele geçirilen yaklaşık 1 ton patlayıcı imha edildi.
Ergani ilçesi Kemaliye Mahallesi Aydın Sokak'ta, dün akşam saatlerinde, park halindeki 06 DT 2683 sahte plakalı araçta yapılan inceleme sonucu 1 ton patlayıcı olduğu tespit edilmişti. Ergani'de olası bir facia vatandaşın ihbarı sonucu önlenirken, araçta bulunan patlayıcı bugün saat 06.45 sıralarında ilçeye bağlı Kömürtaş Köyü'ndeki eski taş ocağında kontrollü şekilde patlatıldı. Patlamanın olduğu bölgeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Vatandaşın İhbarı Faciayı Önledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement