Vatandaşlardan İp Yutan Leyleğin Tedavisine Katkı - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlardan İp Yutan Leyleğin Tedavisine Katkı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde ip yutan yavru leyleğe ilk müdahaleyi vatandaşlar, yaptı.

25.06.2016 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde ip yutan yavru leyleğe ilk müdahaleyi vatandaşlar, yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskikarağaç'taki leyleklerin korunması için hazırlanan Leylek Master Planı kapsamında yürütülen bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmaları meyve vermeye başladı.

Eskikaraağaç Mahallesi'nde yavru bir leyleğin ip yutması sonucu acı çektiğini gören vatandaşlar, duruma anında müdahale etti ve leyleği hayata tutundurdu.

Karacabeyli vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yavru leylek, daha sonra Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezine nakledildi. Sağlık durumu iyi olan hayvan, tedavisinin ardından yaşam alanı Eskikarağaç'a geri getirilecek.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Leylek Master Planı çerçevesinde başlatılan bilinçlendirme çalışmalarının bu tür faydalı sonuçlar vermesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Vatandaşları gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutlayan Özkan, şunları kaydetti:

"İlçemizde leylek sevgisi ve bilincinin oluşturulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bölge departmanı, mahalle muhtarları ve Kent Konseyi bünyesinde her mahallede bir temsilci üyenin yer aldığı Leylek Çalışma Grubu ile sevimli dostlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri adına büyük bir titizlikle hareket ediyoruz. Bu anlamda yardıma muhtaç yavru leyleğe ilk müdahaleyi yapan tüm bölge sakinlerini gönülden kutluyorum. Karacabeyimiz hayvanlara karşı duyarlılığıyla da örnek oluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşlardan İp Yutan Leyleğin Tedavisine Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement