Verimli Araziden İzinsiz Toprak Alındığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Verimli Araziden İzinsiz Toprak Alındığı İddiası

Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, bölgedeki verimli araziden izinsiz toprak aldığı gerekçesiyle bir firmaya ait iş makinelerinin çalışmasını durdurdu.

18.08.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, bölgedeki verimli araziden izinsiz toprak aldığı gerekçesiyle bir firmaya ait iş makinelerinin çalışmasını durdurdu.

Özel bir firmanın, Saha mevkisinden izinsiz toprak aldığını iddia eden bir grup vatandaş, "Geleceğimi yok etme", "Benim sadık dostum kara topraktır", "Önüm, arkam, sağım, solum toprak" yazılı dövizlerle bölgede toplanarak firmanın çalışma yapmasını engelledi.

Bölgeye gelen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker de belde sakinlerine destek verdi.

Kaynarca Belediye Başkanı Türker, burada yaptığı açıklamada, izinsiz toprak alınan bölgenin verimli tarım arazisi olduğunu söyledi.

Firmanın 2014 yılının kasım ayından itibaren bölgeden izinsiz 600 kamyon toprak aldığını belirten Türker, Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce firmaya, "izinsiz toprak aldığı" gerekçesiyle 27 bin 500 lira para cezası uygulandığını anımsattı.

Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Türker, "Bizim başka gidecek yerimiz yok, bu topraklar kanla sulandı. Biz başka ülkelere, başka milletlere benzemeyiz. Biz de topraklarımız için gerekirse hem kanımızı hem canımızı vereceğiz" diye konuştu.

Türker, topraklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceklerini, haklarını yasal yollardan da arayacaklarını vurguladı. Firmanın bölgede çalışma yapmaya devam ettiği takdirde, çadır kurarak toprakları bekleyeceklerini dile getiren Türker, şöyle devam etti:

"Firma tarafından 24 Kasım 2014'te 7 bin metrekarelik alandan yaklaşık 600 kamyon toprak çalındı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yapılan bir gasp, hırsızlıktır. Firma yetkilileri, yeniden bölgeye gelerek toprak almaya başladı. Biz de firmanın çalışmalarını durdurduk. Burada firmanın hiçbir şeyi yasal değil. Bu bölgeden 8 bin kamyon toprak alınması planlanıyor. Yaklaşık 30 metre derinliğe inecekler. Bu, hangi mantığa sığıyor, bunun da hesabını verecekler. Duyarlı olmazsak, geleceğimizin teminatı çocuklarımız, risk altında olacaktır."

Bölgeye baston yardımıyla gelen 82 yaşındaki Mücevher Çamlı da topraklarının alınmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Verimli Araziden İzinsiz Toprak Alındığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement