Viaport Marin Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Viaport Marin Projesi Tanıtıldı

Via Properties tarafından inşa edilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla Tuzla'da hayata geçirilecek Viaport Marin'in Nisan 2015'te hizmete açılması planlanıyor İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Tuzla'daki Viaport Marin, bu tarzda önemli, yurt dışından turistlerin gelmek isteyecekleri bir yer olacak.

05.03.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Via Properties tarafından inşa edilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla Tuzla'da hayata geçirilecek Viaport Marin'in Nisan 2015'te hizmete açılması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, her dönem dünyada etkin rol oynamasını arzu ettiklerini belirttiği İstanbul'u, model alınan bir şehir yapmak üzere çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

İstanbul'da her ilçeye bir tema vermek istediklerini ifade eden Topbaş, "Tuzla'daki Viaport Marin, bu tarzda önemli, yurt dışından turistlerin gelmek isteyecekleri bir yer olacak. Hassasiyetler çerçevesinde bir çalışma yapıldı. Bütün dünya insanlarını da etkileyecek bir proje olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.

Topbaş, gelecek yıllarda İstanbul'a ilave edilecek projelerle, kentin dünyadaki rekabet gücünü artıracağını ve İstanbul'un konum itibarıyla etkinliğinin süreceğini belirtti.

Tuzla'nın farklı aktiviteleriyle meşhur hale geleceğini dile getiren Topbaş, "İnşallah 1 yıl sonra Viaport Marin'in açılışını yapacağız" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise Tuzla'da denizin üzerinde bir proje yapmak istediklerini ifade ederek, Viaport Marin'e ışık, ses ve su oyunlarını eklediklerini söyledi.

"Turizme katkı sağlayacak"

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar da İstanbul'da denizin keyfinin Tuzla'da yaşanacağını dile getirerek, projeyle turizme büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.

Bayraktar, ilk etapta, yerli turist olarak 15-18 milyon, yabancı turist olarak da yıllık 5-6 milyon kişinin buraya gelmesini beklediklerini kaydetti.

Çok ciddi çalışma teknikleriyle açılış tarihini öne almak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Bayraktar, "2015 yılı yazının ilk günlerinde, nisan-mayıs aylarında proje tamamıyla hayata geçecektir. Genel hatlarıyla Nisan 2015 diyebiliriz açılış tarihi için" dedi.

Bayraktar, 750 yat kapasiteli projenin yatırım bedelinin yaklaşık 650 milyon lira olduğunu bildirdi.

Viaport Marin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla Tuzla'da hayata geçirilecek Viaport Marin, Via Properties tarafından inşa ediliyor.

5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı projede, "unutulmaya yüz tutan" balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Tuzla halkının yararlanabileceği sosyal alanlardan oluşan projede, 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve Tuzla halkı ile yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari üniteler yer alacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viaport Marin Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement