Viranşehir de Amerika Türk Koalisyonu Başkanı'ndan Çadırkente Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Viranşehir de Amerika Türk Koalisyonu Başkanı'ndan Çadırkente Ziyaret

Viranşehir de Amerika Türk Koalisyonu Başkanı\'ndan Çadırkente Ziyaret

Viranşehir ilçesinde AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesislerine Amerika’dan gelen heyet ziyaret etti.

10.06.2015 13:00

Viranşehir ilçesinde AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesislerine Amerika'dan gelen heyet ziyaret etti.

Türk-Amerikan Koalisyon Başkanı G Lincoln McCurdy ve beraberindekiler AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesislerine gelerek incelemelerde bulundu.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli misafirlerin hakkında bilgi almak için AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesislerine gelen Amerika Türk Koalisyonu (TCA) Başkanı G Lincoln McCurdy burada Çadırkent Müdürü Zeki Kaya'dan bilgi aldı.

Suriyeli misafirlerin günlük yaşantıları, yaşadıkları psikolojileri ve son durumları hakkında Kamp Müdürü Zeki Kaya'dan bilgi alan McCurdy, "Burada Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarını Amerika'da yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye'nin Suriyeliler için yaptıkları hakikaten takdir edilecek örnek bir tutumdur. Başta Türk Hükümetine olmak üzere Türkiye halkına ve yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Viranşehir Afad Çadırkent Konaklama tesislerinde 17 bin 225 Suriyeliyi misafir ettiklerini ifade eden Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer, bu rakamın zaman zaman 20 binin üzerine çıktığını kaydetti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer, Türkiye'nin bütün dünyaya örnek olduğunu kaydetti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir de Amerika Türk Koalisyonu Başkanı'ndan Çadırkente Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement