Voleybol: 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Voleybol: 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası

Brezilya'nın şampiyonluğuyla sona eren 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda, şampiyon ekipten Juma Silva, "en değerli oyuncu" (MVP) ödülünün sahibi oldu.

19.08.2015 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'nın şampiyonluğuyla sona eren 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda, şampiyon ekipten Juma Silva, "en değerli oyuncu" (MVP) ödülünün sahibi oldu.

Türkiye ile Brezilya arasındaki final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde, şampiyonanın "en"leri seçilen oyuncularla dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Brezilyalı Juma Silva'nın MVP seçildiği organizasyonda, "en iyi orta oyuncu" ödülü Kübra Akman, "en iyi libero" ödülü ise Gizem Örge'nin oldu.

Şampiyonluğa ulaşan Brezilya'ya kupa ve madalyalarını, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Jüri Başkanı Slobodan Milosevic takdim etti.

Türkiye, ikincilik plaketini, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Banu Can Schurmann, madalyalarını ise TVF Başkan Vekili Akif Üstündağ ve FIVB Delegesi Yermek Syrlybayev'den aldı.

Üçüncü olan Dominik Cumhuriyeti'ne, plaketini TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi, madalyalarını da TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ve FIVB Delegesi Ben Slimane Mounir verdi.

Şampiyonada ödül alan sporcular şöyle:

En değerli oyuncu: Juma Silva (Brezilya)

En iyi smaçör: Brayelin Martinez (Dominik Cumhuriyeti)

En iyi ikinci smaçör: Arisa Inoue (Japonya)

En iyi orta oyuncu: Kübra Akman (Türkiye)

En iyi ikinci orta oyuncu: Sara Bonifacio (İtalya)

En iyi pasör: Juma Silva (Brezilya)

En iyi pasör çaprazı: Rosamaria Montibeller (Brezilya)

En iyi libero: Gizem Örge (Türkiye)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Voleybol: 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement