Wsj'a Göre Uluslararası Kurumlar Türkiye Hakkında Kötümserleşiyor - Son Dakika
Dünya

Wsj'a Göre Uluslararası Kurumlar Türkiye Hakkında Kötümserleşiyor

Wsj\'a Göre Uluslararası Kurumlar Türkiye Hakkında Kötümserleşiyor

Uluslararası kurumların Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentilerinin "iç politik çalkantı ve ABD'nin parasal çıkışı nedeniyle kötümserleştiği" belirtiliyor.

27.02.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası kurumların Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentilerinin "iç politik çalkantı ve ABD'nin parasal çıkışı nedeniyle kötümserleştiği" belirtiliyor.

Wall Street Journal, IMF, OECD ve Dünya Bankasının Türkiye büyüme tahminlerini aşağı revize etmeye başladığına dikkat çekerken "Dünya Bankası, Türkiye için 2014 büyüme beklentisini 1 puan düşürerek yüzde 3,5'e indirerek şu ana kadarki en karamsar tahmini yapan kurum oldu. Yakın zamanda IMF ve OECD'den de aşağı yönlü büyüme revizyonlarının gelmesi bekleniyor" diyor.

Haberde "Türkiye'de Haziran ayında başlayan Gezi olayları, yatırımcıların 'ihtiyatlı' bir tutum benimsemesine neden olduğu, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonunun ardından lirada yaşanan keskin değer kaybı sonucunda Merkez Bankası faiz oranlarında agresif şekilde artışa gitmek zorunda kaldı" denildi.

İMF'nin son olarak Türkiye'nin 2014 büyüme tahminini yüzde 3,7'den yüzde 3,5'e düşürdüğüne işaret eden WSJ, OECD'nin İMF'ye göre daha iyimser olduğunu, bu yıldaki büyümenin yüzde 4,6'tan yüzde 3.8'e indirdiğine dikkat çektiği haberinde "En karamsarı Dünya Bankası" diyor.

WSJ, tahminlerin daha da aşağıya çekileceğini gösteren işaretlerin bulunduğunu belirttiği haberin son bölümünde ise şunları yazıyor:

"Sonuç olarak IMF, OECD ve Dünya Bankası'nın Türkiye ekonomisinin büyümesine ilişkin ekonomik beklentilerinde yaptıkları revizyonlar 'Türk ekonomisinin geçmişte yaptığı büyüme atılımının geride kaldığına' işaret ediyor. Üç finansal kurum içerisinde Türkiye ile ilgili en güncel raporu yayınlayan kurum Dünya Bankası. Ocak ayında yayınlanan raporda büyüme 1 baz puan aşağıya çekildi. IMF'nin raporu geçen yılın Ekim ayında, OECD'nin raporu ise Kasım ayında yayınlandı. Bu iki kurumun son şartlar ışığında yazacakları rapor gelecek aylarda yayınlanacak. Dünya Bankası'nın aşağı yönlü büyük revizyonu dikkate alındığında bu iki kurumun yapacağı revizyonun da bu kadar büyük olmasa da aşağı yönlü olması yüksek. İç piyasalara bir darbe de bu iki kurumun yayınlayacakları son raporlar ile gelebilir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Wsj'a Göre Uluslararası Kurumlar Türkiye Hakkında Kötümserleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement