Yaban Hayatına 'Foto Kapan' - Son Dakika
Güncel

Yaban Hayatına 'Foto Kapan'

Yaban Hayatına \'Foto Kapan\'

Konya'nın sahip olduğu biyolojik hayvan çeşitliliği, 'Konya'nın Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' kapsamında bazı bölgelere kurulan 'foto kapan' ile gün yüzüne çıkarılıyor.

09.12.2015 11:25

Konya'nın sahip olduğu biyolojik hayvan çeşitliliği, 'Konya'nın Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' kapsamında bazı bölgelere kurulan 'foto kapan' ile gün yüzüne çıkarılıyor.

Orman ve Su İşleri 8'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile Taşkent ilçesindeki 3 farklı noktaya 'foto kapan' kuruldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, 'Konya'nın Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' kapsamında kurulan, hareket, ısı ve sese duyarlı kapanların biyolojik yabani hayvan değerlerinin koruma kullanma dengesi içinde devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

1 yıldır kurulu olan foto kapanların objektifinden bugüne kader Anadolu Yaban Koyunu, yaban tavşanı, ayı, tilki, kurt ve porsuk gibi yabani hayvanlar görüntülendi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaban Hayatına 'Foto Kapan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement