Yaban Hayvanları İçin Doğaya 3 Bin Meyve Fidanı Dikildi - Son Dakika
Güncel

Yaban Hayvanları İçin Doğaya 3 Bin Meyve Fidanı Dikildi

Yaban Hayvanları İçin Doğaya 3 Bin Meyve Fidanı Dikildi

Zonguldak'ta, yeterli besin bulamayarak tarım alanlarına yönelen yaban hayvanları için doğaya 3 bin meyve fidanı dikildi.

23.03.2016 13:07

Zonguldak'ta, yeterli besin bulamayarak tarım alanlarına yönelen yaban hayvanları için doğaya 3 bin meyve fidanı dikildi.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, 'Yaban Hayvanlarının Tabii Ortamlarında Desteklenmesi Eylem Planı' kapsamında doğada ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi. Örmeci, Milli Egemenlik ve Göldağı Tabiat Parkları ile Devrek Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapılan çalışma ile yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve bu kaynakların sürdürülebilir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. Söz konusu alanlara 3 bin kestane, yabani kiraz, ahlat, kızılcık, kuşburnu, yabani elma ve dut fidanı diktiklerini belirten Örmeci, şöyle konuştu:

"Tabiatta besin kaynaklarının bozulması, yaban hayvanlarının yeterli besin bulamamasına neden oluyor. Besin bulamayan ayı ve domuz gibi yaban hayvanları da yerleşim yerlerinde tarım ürünlerine yöneliyor. Zonguldak genelinde çeşitli sebeplerle azalmış olan yaban meyvelerinin çoğaltılması, kuşların, memelilerin tabiatta besin bulabilmesi için geliştirilen eylem planı kapsamında çalışmalarımız sürüyor. 2016- 2018 yılları arasında yapılacak bu çalışma ile orman ve orman içi açık sahalara meyve fidanları ve tohumlu orman ağacı fidanları dikilmeye devam edilecek. Ek olarak sonbahar döneminde 5 bin fidan dikimi yapılacak. Böylelikle, ayı ve diğer memelilerin besin sıkıntısı çekmesi en aza indirilerek popülasyonların devamı sağlanmış olacaktır."

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaban Hayvanları İçin Doğaya 3 Bin Meyve Fidanı Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement