Yaban Koyunu ve Pars Avlayana Ağır Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Yaban Koyunu ve Pars Avlayana Ağır Para Cezası

Yaban Koyunu ve Pars Avlayana Ağır Para Cezası

Merkez Av Komisyonu kararına göre Anadolu yaban koyununu vurmanın cezası 50 binden 60 bin, pars vurmanın cezası da 35 binden 50 bin TL'ye çıkarıldı.

10.03.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Av Komisyonu kararına göre Anadolu yaban koyununu vurmanın cezası 50 binden 60 bin, pars vurmanın cezası da 35 binden 50 bin TL'ye çıkarıldı.

Merkez Av Komisyonu, 2016-2017 döneminde nesli tükenmekte olan koruma altındaki hayvanlar ile avlanması yasak olan hayvanları vuranlara verilecek para cezalarını belirledi. Koruma altındaki hayvanları avlamanın cezası, yeni yapılan düzenleme ile 60 bin liraya kadar çıkıyor.

En son 1974'te Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde görüldüğü iddia edilen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ünce varlığının kanıtlanması için foto kapanlarla takip edilmeye çalışılan Pars'ı vurmanın cezası 35 binden 50 bin TL'ye çıkarıldı. Karaman ve Nallıhan'da doğal yaşama bırakılan Anadolu yaban koyununu vurmanın cezası da 10 bin TL artışla 50 binden 60 bin TL'ye yükseltildi.

Bolu Dağları'nda yoğun olarak görülen ayı vurmanın cezasına ise 500 lira artışla 19 bin liraya çıkarıldı. Ala geyik vurana 25 bin, kızıl geyik vurana 12 bin lira para cezası verilecek. Karaca avlayanlara yönelik ceza ise 250 lira düşürüldü. Abant Tabiat Parkı civarında yoğun olarak görülen karaca vuranlara 3 bin lira para cezası uygulanacak.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaban Koyunu ve Pars Avlayana Ağır Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement