Yabancı Öğrenciler Akşehir'i Gezdi - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler Akşehir'i Gezdi

KTO Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nde (TÖMER) eğitim alan yabancı öğrenciler, Akşehir'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

20.07.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KTO- Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi'nde (TÖMER) eğitim alan yabancı öğrenciler, Akşehir'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Öğrenciler, Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi, Arasta, Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Tarihi Akşehir Evleri Sokakları, Gülmece Parkı ve Nasreddin Hoca Türbesi gibi mekanları ziyaret etti. Ziyaretlerde Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından da Akşehir ve ziyaret edilen mekanlar hakkında bilgiler verildi.

TÖMER Müdür Yardımcısı Ülkü Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÖMER'de, yabancı öğrencilere Türkçe öğrettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Birinci ve ikinci yılımızı yaklaşık 100 kadar öğrenciyle tamamladık. Şimdi ise yaz okulu çerçevesinde bir grubumuz geldi. Bu grubumuz sosyokültürel anlamda şehrimizi ve Türkiye'deki kültür değerlerini tanımak üzere buradalar. Aynı zamanda eğitim de görecekler. Bu öğrencilerimiz Avrupa'dan, Asya'dan ve Arap ülkelerinden oluşan öğrenci grupları ancak bir tek farkları var bunlar, Türk Dili ve Edebiyatı okuyor ve ülkemizde Türkçelerinin pekişmesi için pratik yapmak üzere buradalar. Öğrencilerimizle ilk gezimizi Akşehir'e yaptık. Nasreddin Hoca'mızın yöresinde olmak ve ona dua etmek ayrı bir keyifti.  Üniversitem ve öğrencilerim adına bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Öğrencilere Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından da Akşehir Mutfağı'nda akşam yemeği verildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler Akşehir'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement