Yabanlı Aşireti Basın Temsilcileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yabanlı Aşireti Basın Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Yabanlı Aşireti Basın Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Kırşehir’in en büyük aşiretlerinden birisi olan ve 15 köyden oluşan Yabanlı Köylüleri medya temsilcileri ile bir araya geldi.

15.11.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in en büyük aşiretlerinden birisi olan ve 15 köyden oluşan Yabanlı Köylüleri medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Yabanlılar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği çatısı altında gerçekleşen kahvaltılı sohbette dernek yönetimi yabanlı köylerini tanıttı. Yenice mahallesi üzerinde gerçekleşen sohbette Yabanlılar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demirel, yabanlı köylüleri Kırşehir'in hem siyasetinin hem de ekonomisinin belirlenmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi. Demirel, "Geniş bir coğrafya da Kırşehir ile birlikte Kırşehir dışında da ikamet etmekteyiz. Akademisyen sayımızla birlikte ticaret erbabı bir çok iş adamımız mevcut, okuma oranımız çok yüksek olmasa da değişen düzen ve hayatla birlikte bizim köylerimizde de okuma oranı artmakta köylerimizin genelinde imece usulü çalışmalarla zengin olan kişi fakir olana yardım ederken bizlerde dernek olarak Kırşehir'de ve Kırşehir dışında da yaşamakta olan yabanlıların tespitleri ve onların sosyal alanda etkin olmalarını sağlıyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Demirel, Yabanlıların Kırşehir'in en büyük aşireti olduğunu belirtti. Demirel, "Geneli biçercilik yapan köylülerimiz mevcut 15 pare köyle birlikte 15 bin nüfusu bir ara da barındırıyoruz. En büyük aşiret temsilcileri olunca birlikteliğimizi geçmişimiz ve gelecek kuşaklarla birlikte kaynaştırmaya çalışmaktayız. Dernek olarak en büyük amacımız yeni yetişen yabanlı neslinin geçmiş nesille kültür farkının olmamasını sağlayabilmek. İnsanımızın kendisini yenilerken kendi kültüründen kopmamasını sağlamak amacı ile dernek faaliyet göstermekte biliyoruz ki kendi kültürümüzü ve inancımızı korursak geleceğimizi de o oranda doğru şekilde yetiştirme imkanına sahip oluruz" diye konuştu.

Dernek binasında düzenlenen medya temsilcileri ile tanışma ve istişare toplantısına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Enderhan Öz, TRT Kırşehir Temsilcisi Serkan Güner, Aşıkpaşa Gazetesi Sahibi Yakup Arıöz, Ercan Gazetesi Sahibi Ercan Dağlı ve yerel kanal temsilcileri katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabanlı Aşireti Basın Temsilcileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement