Yalçın Akdoğan: "7 Haziran Yeni Türkiye'nin Ab-ı Hayatı Olacak" - Son Dakika
Politika

Yalçın Akdoğan: "7 Haziran Yeni Türkiye'nin Ab-ı Hayatı Olacak"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "7 Haziran yeni Türkiye’nin ab-ı hayatı olacak, hayat suyu olacak.

10.05.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "7 Haziran yeni Türkiye'nin ab-ı hayatı olacak, hayat suyu olacak. Hep birlikte yeni Türkiye'yi inşa etmek için bir çaba ortaya koyacağız" dedi.

Mamak Belediyesi tarafından yapılan "Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi"nin açılışına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül katıldı.

Açılış töreninde konuşan Akdoğan, "Anneler Günü"ne ilişkin, "Analık zordur ama yavrusunu kaybeden bir anne olmak daha zordur. Ben bütün şehit annelerimizi hürmetle selamlamak istiyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.

İnsanın ilk vatanının annesi olduğunu belirten Akdoğan, "Bu yüzden annesini çok seven vatanını da çok sever. Bizler annelerimizi hep el üstünde tutmak zorundayız. Biliyorsunuz hükümet olarak başlattığımız çözüm süreci analar ağlamasın sloganıyla başladı. Akan kan dursun, gözyaşı dinsin diye. Analarımız ağlamasın, analarımız her şeyin en güzeline layık diye düşünüyoruz. Bu yüzden gencecik fidanlar toprağa düşmesin, hiçbir anne mahsun olmasın diye bu süreçleri de başarıyla tamamlayacağız" dedi.

Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bir gün Peygamber Efendimiz'e bir sahabe gelmiş, sormuş, 'En fazla iyiliğe layık olan kimdir, kime iyilik yapayım' diye. Peygamber Efendimiz bakmış demiş ki 'Önce annene sonra yine annene sonra babana sonra diğer yakınlarına iyilik yaparsın' demiş. Bu yüzden bizler, annelerimizi her zaman el üstünde tutacağız, onları seveceğiz, sayacağız."

"7 HAZİRAN YENİ TÜRKİYE2NİN AB-I HAYATI OLACAK"

Günün ilk programında Ankara Bala'da Hıdırellez şenliğine katıldığını hatırlatan Akdoğan, "Hıdırellez"in "kışın bitmesi", "yazın gelmesi", "bahar", "yeniden diriliş", "Hazreti Hızır'la Hazreti İlyas'ın buluşması" anlamlarına geldiğini belirtti.

Akdoğan, "Biliyorsunuz Hazreti Hızır karada, Hazreti İlyas denizde insanların yardımına koşarmış. Nerede bir mazlum varsa mağdur, yoksul, darda olan, başı sıkışan varsa onların yardımına koşarmış ve ab-ı hayata ermiş, hayat suyunu içmiş. İşte İnşallah 7 Haziran da yeni Türkiye'nin ab-ı hayatı olacak, hayat suyu olacak. Hep birlikte İnşallah yeni Türkiye'yi inşa etmek için, ayağa kaldırmak için bir çaba ortaya koyacağız. Belediyelerimizin çalışmalarını biliyorsunuz. Mesut Başkan gerçekten bütün mahallelerimize sahip çıkıyor, bu kültür merkezine hem Neşet Ertaş'ın adının verilmesinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten mimarisiyle de çok güzel bir kültür ve aile merkezi oldu. Buradaki insanlarımız bunların daha iyisini hak ediyor. Ülkemizin imkanları daha iyi noktalara gittikçe daha güzel kültür, sanat ve aile merkezleri yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, konuşmasının ardından Mamak Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi'nin açılış kurdelasını kesti. Daha sonra kültür merkezini dolaşan Akdoğan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'den bilgi aldı. Açılış etkinlikleri kapsamında bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri olan Türk saz ve ses sanatçısı İsmail Altunsaray konser verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalçın Akdoğan: '7 Haziran Yeni Türkiye'nin Ab-ı Hayatı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement