Yalı Cami Abdesthanesi ve Tuvaleti Yer Altına Alındı - Son Dakika
Yerel

Yalı Cami Abdesthanesi ve Tuvaleti Yer Altına Alındı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydan yapımı için yıkılan Yalı Camii tuvaleti ve abdesthanesinin yer altına alma çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeni tuvalet ve abdesthane halkın hizmetine açıldı.

26.07.2015 15:19

Ordu'nun Altınordu ilçesinde meydan yapımı için yıkılan Yalı Camii tuvaleti ve abdesthanesinin yer altına alma çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeni tuvalet ve abdesthane halkın hizmetine açıldı.

Altınordu ilçesinde meydan yapılması için Yali Camii önündeki tuvalet, abdesthane ve lostra dükkanları yıkıldı. 3 aylık bir çalışmanın ardından yıkılan tuvalet ve abdesthaneler aynı alanda yer altına alınarak inşaatı tamamlandı ve halkın hizmetine açıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi olarak verdikleri sözleri tuttuklarını ve yer altına modern bir tuvalet yaptıklarını söyledi. Tekintaş ayrıca yapılan hizmetin kendileri için çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Mimari açıdan herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir yeraltı tuvaleti ve abdesthanesi yaptıklarını dile getiren Başkan Tekintaş, "Yer altında modern, havalandırmalı, asansörlü, terfi sistemli bir tuvalet inşa etmeyi söz vermiştik, onu gerçekleştirdik. Bayanlar tuvaleti de, engelli tuvaletleri, bay-bayan abdesthaneleri, bebe alt değiştirme odaları hazır hale getirilerek terfi sistemli çok özel bir alana dönüştürüldü. Baştan beri projenin olmazsa olmazı havalandırılmada hizmete sokuldu. Tuvaletlerin kullanılmasına yönelik herhangi eksik bir parça kalmadı. Bunların dışında da son olarak tuvaletin girişini cam kaplama ile kapatarak hem görsellik katmak hem de tuvaletleri sudan korumuş olacağız ve bu şekilde vatandaşlarımıza huzurlu bir ortamda hizmet vermeyi sürdürmüş olacağız. Çok basit bir çalışma olarak gözükebilir ama bizim en büyük hizmetlerimizden bir tanesi. Tuvaletler olmadan abdesthaneler olmadan, camimizin bir önemi kalmıyor, sağlığımızın bir önemi kalmıyor bu sebeple bizim için en önemli hizmetlerimizden bir tanesidir" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalı Cami Abdesthanesi ve Tuvaleti Yer Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement