Yalıköy'de Kutlu Doğum Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Yalıköy'de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Yalıköy\'de Kutlu Doğum Etkinlikleri

Fatsa Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası'nın son etkinliğini Yalıköy beldesinde yaptı.

22.04.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası'nın son etkinliğini Yalıköy beldesinde yaptı.

Yalıköy Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan etkinlikte konuşan Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Kutlu Haftası etkinliklerini Yalıköy beldemizde düzenlenen konferansla bitirmiş bulunuyoruz. Bir haftadır ordu ili ve ilçelerinde Hz. Peygamber ve insan onurunu anlattık. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insanın manevi şahsiyetinin en önemli ögesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verilmiştir. Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. Ancak günümüz dünyasında insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır. İnsan onuru gündelik hayatın parçasıdır. Kadınların onuru, çocukların onuru, yaşlıların onuru velhasıl yaşayan tüm insanların onuru İslam'la daha da onurlanmıştır. Aslında her onur kırdığımızda ötekinin onuru kadar kendi onurumuzu zedelemiş oluruz" dedi.

Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz ise Kutlu Doğum Haftası'nın 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandığını vurgulayarak, "Her farklı bir konuyu gündeme taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığı bu Hz. Peygamber ve insan onurunu öne çıkarmıştır. Bizler bir hafta boyunca vaaz, hutbe konferans ve ziyaretlerle bu haftayı değerlendirmeye çalıştık. Bugün de Yalıköy beldemizde program düzenledik. Yapılan programlarda Hz. peygamber ve insan onurunu anlattık. İnsan, mükerrem bir varlıktır. İnsan, en güzel şekilde yaratılan, en değerli varlıktır. İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, hakkı batıldan ayırt edebilme, düşünebilme, Rabbinin yeryüzündeki nimetlerine bakıp şükredebilme vasıflarını haiz olması dolayısıyla saygındır, mükerremdir. İnsanın kanını dökme, maddi ve manevi şiddet uygulama, gıybet, iftira, alay etme, küçük görme gibi tutum ve davranışlar insanın haysiyetini zedelediğinden, onurunu incittiğinden dolayı dinimizce yasaklanmıştır. Bugün burada Konferans verecek olan İl Müftümüze ve salonu peygamber aşkıyla dolduran Yalıköy beldesi halkına ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konferansa siyasi parti temsilcileri, çevre din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler, programa katılan dinleyicilere yemek ikramı yapılmasıyla son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalıköy'de Kutlu Doğum Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement