Yalova'da Tanıtım Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Tanıtım Hamlesi

Yalova\'da Tanıtım Hamlesi

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, 2015 yılının ilin tanıtımı için ciddi adımların atılacağı bir yıl olacağını söyledi.

13.04.2015 17:09

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, 2015 yılının ilin tanıtımı için ciddi adımların atılacağı bir yıl olacağını söyledi.

2015 yılının bir çalışma temposunda geçeceğini vurgulayan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, Kent Konseyi bünyesinde kurulan Turizm Çalışma Grubu ile birlikte çalışmalar sürdürüyoruz. Onlar Yalova'nın tanıtımına yönelik bazı broşürler hazırlıyorlar. Bu süreçte de ortak yönlendirmelerimiz oldu. Onlarda buna açıklar. Bizde olabildiğince elimizdeki imkanları onlarla paylaşmaya çalışıyoruz. Her adımı istişareler neticesinde atıyoruz. Onlar bir taraftan biz bir taraftan bu yılı Yalova'nın tanıtım hamlesinin atıldığı yıl yapacağız. Yalova'nın tanıtımı ile ilgili logo, slogan ve projemizi hazırlıyoruz. Bu yıl ilin tanıtımı anlamında önemli adımlar atılacak. Yalova'yı her hangi bir ürünü tanıtır gibi bütün detaylarıyla bir Yalova markasını oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Karatekin, Kurtköy'de bulunan Altınlı mağaranın ise tam bir doğal zenginlik olduğunu ve bu mağaranın Kültür Bakanlığı'nca tescil edilebilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. Karatekin, "Kurtköy'de önemli turizm potansiyellerini bünyesinde barındıran bir yer. Oradaki piknik alanlarının bakımını yapacağız. İl Özel İdaresi ile de bu konuyu görüştük. Yolları ve piknik alanları elden geçirilirse bu bölgede turizm anlamında ile katkı sağlayacaktır. Ancak bu bölgede ki en önemli potansiyel Kurtköy üstü diye adlandırılan bölgede yer alan mağaralar. Özellikle bir damla taş mağarası var. Onu ortaya çıkardığımız zaman Yalova'da yeni bir destinasyon oluşturmuş olacağız. Altınlı mağara olarak da adlandırılıyor. Yaklaşık 50 kişinin içerisine sığabileceği büyüklükte bir mağara burası. Mağaranın giriş kısmını genişletmek gerekiyor. Kültür Bakanlığı vasıtası ile bu mağaranın tespitini yapacağız. Ardından da tescil işlemini gerçekleştireceğiz. Burasının bir tabiat varlığı ve müze şeklinde ziyarete açacağız. Mağaradaki altın rengindeki sarkıtların ülkede bir benzer daha yok. Yalova'nın böyle güzel zenginlikleri var. Buraları Yalova'da yaşayan insanlar olarak bizlerde pek bilmiyoruz. Burasının iyi bir tanıtımla Yalova'nın önemli ve gezilebilir güzellikleri arasına katılmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Yalova'nın en gözde mekanlarından birisi olan Delmece yaylasında tertiplenen şenliklerin de düzenli hale getirileceğini belirten Karatekin, "13-14 Haziran'da Delmece Şenliklerini yapacağız. Delmece Şenlikleri'ni bu yıl Yalova'nın da dışına açmaya çalışacağız. Oraya ulaşım anlamında bir takım sorunlar var elbette ama bu sorunları aşmaya çalışacağız. Teşvikiye Belediyesi bu konuda çalışıyor. Şenlikleri de bu sene Teşvikiye Belediyesi ile birlikte organize edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bir diğer hedefini de Hersek deltasını doğa fotoğrafçıları için cazip bir yere dönüştürmek olduğunu söyleyen Karatekin, "Hersek deltasındaki flamingoların belirli dönemlerde Yalova'ya gelmeleri de iyi tanıtılırsa özellikle fotoğraf sanatçılarının bölgeye çekilmesinde cazip bir nokta olacaktır. Yalovalı sanatçılar burada fotoğraf çalışmaları yapıyorlar. Ama biz ülkenin her bölgesinden buraya fotoğraf sanatçılarını çekmeyi hedefliyoruz" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Tanıtım Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement