Yalova'da Tatilciler Sahilleri Doldurdu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Tatilciler Sahilleri Doldurdu

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bayram tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

15.09.2016 13:03

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bayram tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden gelenler, Çınarcık'ta sahilleri doldurdu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 250 bin kişinin Kurban Bayramı tatilini ilçede geçirdiğini söyledi.

Bu hafta yaz sezonunun sonuna geldiklerine işaret eden Kurt, "Kurban Bayramı'nı bereketli geçiriyoruz, çok ciddi bir yoğunluk oluştu. 250 bin civarında vatandaşımız Çınarcık'ta, yazlıklarında tatillerini yapıyor. Biz sayıdan çok memnunuz, önümüzdeki yıllarda da bu sayının artmasını bekliyoruz. Yaptığımız yatırım ve tesisleşmeyle Çınarcık'ta vatandaşların tatillerinin daha keyifli geçeceğine inanıyorum. İstanbul, Bursa, İzmit'e çok yakın olmasından dolayı vatandaşlarımız kolayca Çınarcık'a ulaşabiliyor." dedi.

-"Yabancı öğrenciler de tercih ediyor"

Son dönemlerde özellikle Bursa ve İzmit'te öğrenim gören yabancı öğrencilerin de Çınarcık'ı yakın olmasından dolayı tercih ettiğini kaydeden Kurt, "Artık Çınarcık aranan bir yer. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla çok daha fazla tercih edileceğini düşünüyoruz. Denizi ve havası temiz, mavi bayrakları bulunan Çınarcık, yaylası ve jeotermaliyle tercih edilen bir yer." diye konuştu.

Kurban Bayramı tatilini Çınarcık'ta geçirmek için İstanbul'dan geldiğini belirten Derya Macaroğlu da ilçenin yakınlığının kendileri için bir avantaj olduğunu dile getirdi. Macaroğlu, "Çınarcık hem çok yakın hem de çok temiz. Gayet cana yakın, hayvansever pansiyonlarda kalıyoruz. Antalya'yı, Bodrum'u aratmayacak güzellikler var burada." dedi.

İstanbul'da öğrenim gören Kolombiyalı öğrenci Veronica Alba da tatilini Çınarcık'ta geçirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Tatilciler Sahilleri Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement