Yalova'da Yılın Sürücülerine Ödül - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Yılın Sürücülerine Ödül

Yalova\'da Yılın Sürücülerine Ödül

Yalova'da, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla yılın örnek sürücüleri ve trafik görevlileri ödüllendirildi.

08.05.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla yılın örnek sürücüleri ve trafik görevlileri ödüllendirildi.

Trafik Haftası Yalova'da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Yalova Belediye Meclisi Salonu'ndaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, "Trafik, birçok kolaylık sağlamasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Ülkelere göre değişiklik göstermekle birlikte, trafik meselesi hayatın kaçınılmaz yönlerinden biri olmuştur. Ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası haberlerini neredeyse her gün gazeteleren okuyoruz. Bugün, ülkemizde 25 milyon sürücünün, 18 milyon üzerinde kayıtlı aracın olduğunu ve her yıl ortalama bir milyon civarında yeni sürücü ile aracın trafiğe çıktığını biliyoruz. İlimizde araç sayısı bugün itibariyle 46 bin 564, sürücü sayısı ise 54 bin 867'dir. 2013 yılında Türkiye'de yıllık ortalama araç sayısında yüzde 5.26 artış yaşanırken, Yalova'da araç sayısı artışı bir önceki yıla göre yüzde 9.29 olarak Türkiye ortalamasının çok üstünde olmuştur. Dünyada her yıl trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla kişi de yaralanmaktadır. Kara yollarında saatte 150 kişi ölüyor. Bunların yüzde 30'u kalkınmış, yüzde 70'i de kalkınmakta olan ülkelerde meydana gelmektedir. Dünya genelinde ekonomik maliyeti 518 milyar dolar olan trafik kazaları, ülkelerin gayrisafi milli hasılalarının yaklaşık yüzde 1-2'sini alıp götürmektedir. İlimizde şehir merkezinde, ilçelerde, köylerde ve şehirlerarası yolda 2013 yılında toplam bin 300 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 951 kişi ise yaralanmıştır" dedi.

Yalova Üniversitesi Ulaşım Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eray Can ise, trafik güvenliğinin sağlanmasında yol geometri planlama çalışmalarının önemi ve Yalova Üniversitesi Ulaşım Mühendisliği Bölümü konulu bir sunum yaptı. Can, sunumunda, "Dünyada trafik güvenliği ve dolayısıyla trafik kazaları hakkında yapılan güvenlik araştırmaları şu sonuçları ortaya koymaktadır: Meydana gelen kazalarda ortalama olarak her sene 1.2 milyon insanın, her gün 3 bin 242 insanın ölümüne sebep olmaktadır. Kazalar her sene 20 ila 50 milyon insanın yaralanmasına veya sakat kalmasına sebep olmaktadır. Trafik kazaları tek başına bütün dünyada meydana gelen ölümlerin yüzde 2.1'ine sebep olmakta ve ölüm sebepleri arasında 11'nci sırada yer almaktadır" diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından sahne alan Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ise bir tiyatro gösterisi sundu.

Törende, yılın örnek sürücüleri ve trafik görevlilerine plaket ve teşekkür belgesi verildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Yılın Sürücülerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement