Yalova'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Yalova'daki Kadın Cinayeti Davası

Yalova'da, geçen yıl mayıs ayında eski eşi Seda Camgöz'ü cadde ortasında bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Bülent Diler, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

05.04.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, geçen yıl mayıs ayında eski eşi Seda Camgöz'ü cadde ortasında bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Bülent Diler, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Diler'in avukatı Ruşen Arslan, Camgöz ailesinin 4 avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Seyvan Ayten katıldı. Sanık Diler de, Kocaeli Kandıra Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile son savunmasını yaptı.

Diler, savunmasında "Öncelikle çocuklarım, kendi ailemden, tüm herkesten, eski eşimin ailesinden özür diliyorum. Bu ne bana ne aileme yakışan bir durumdur. Ben çok pişmanım ama bir yıldır çocuklarımı göremiyordum. Çocuğumu görmek için mahkeme kararıyla gittiğimde, 'sana çocuk yok' dediler. Çocuklarımı anasız, babasız bırakan benim. En kısa zamanda çocuklarıma kavuşmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Duruşmada Bakanlık avukatı Ayten, sanığa iyi hal ve takdiri indirim uygulanmamasını, Camgöz ailesi avukatlarından Canan Engin Eke de cinayetin tasarlanarak işlendiği yönündeki delillerin toparlanmasını ve sanığa cezai indirim uygulanmamasını talep etti.

Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Diler'e, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanık avukatının cezai indirim uygulanması talebini de reddeden heyet, Diler'in cezaevinde yattığı sürenin cezasından düşürülmesini kararlaştırdı.

Duruşmanın ardından Yalova Adliyesi önünde "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Gülsün Yıldırım, "Ayrıldığı eski eşini 10 yerinden bıçaklayarak hunharca öldürülen kişiye müebbet hapis cezası verilmiştir. Seda Camgöz'ün yaşam hakkının elinden alınmasına, bir babanın evladını yitirmesine, iki çocuğun annesiz bırakılmasına verilen ceza müebbet hapis cezasıdır. Emsal teşkil edecek bu davanın bütün davalarımıza örnek olmasını diliyoruz. Tüm kadın cinayetlerine örnek olmasını istiyoruz." dedi.

Olay

Yalova'da, 6 Mayıs 2015'te kentin işlek bölgelerinden Süleyman Bey Mahallesi Sefa Bey Caddesi'nde park halindeki 34 FY 2407 plakalı araçtan inen Bülent Diler, bir yıl önce boşandığı 34 yaşındaki Seda Camgöz'e bıçakla saldırmıştı.

Karnına 5 bıçak darbesi alan kadına ilk müdahale çevredekiler tarafından yapılmıştı. Sağlık ekiplerince Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi Camgöz, kurtarılamamıştı. Polise teslim olan Diler ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "tasarlayarak öldürme" suçlarından hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement