Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Yalova'daki Su Sıkıntısı

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz: "Şu anda barajdaki doluluk oranımız yüzde 10 11 civarındadır.

15.08.2014 17:08

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'daki su sıkıntısına ilişkin, "Şu anda barajdaki doluluk oranımız yüzde 10-11 civarındadır. Yalova'nın su tüketimine göre yaklaşık 19-20 günlük bir suyumuz var" dedi.

Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilin su ihtiyacının karşılandığı Gökçe Barajı'nda su miktarındaki düşüş nedeniyle su kesintilerine başlandığını söyledi.

Bu kesintilerin önlem amaçlı olduğunu belirten Nergiz, şöyle devam etti:

"Şu anda barajdaki doluluk oranımız yüzde 10-11 civarındadır. Yalova'nın su tüketimine göre yaklaşık 19-20 günlük bir suyumuz var. Su kesintileri, belediyelerle görüşülerek yapılıyor. Hükümetimizin ve Bakanımızın yaptığı gerçekten çok güzel projeler var. İlerisi için susuz kalacağımızı düşünmüyorum. Hükümetimiz destek oluyor. Kurtköy isale hattımızı bir an önce yetiştirmek için ekipler çalışmaktadır. Şu anda kuyularımızla ilgili bir çalışma var. Kuyularımızın da bağlantısı yaklaşık bir ayda bitecek. Yani hükümet tarafından her şey yapılıyor. Hükümetin yaptığı projeler yaklaşık 15-20 gün sonra bitip havzaya su vermeye başlandığında susuz kalmayız."

Yalova'daki su tüketiminde kayıp kaçak oranının yüksek olduğunu vurgulayan Nergiz, ihbar konusunda vatandaşlardan destek istedi.

Kayıp kaçakların tespiti için ekip kurduklarına değinen Nergiz, 185 numaralı telefon hattına gelecek ihbarlar doğrultusunda müdahalede bulunacaklarını anlattı.

İlde su tüketiminin, Türkiye ortalamasının üç katı olduğunu aktaran Nergiz, inşaatlarda, araç ve halı yıkama tesislerinde su kullanımının sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

Kentteki park ve bahçelerde şebeke suyu kullanıldığını öne süren Nergiz, "Bunlarla ilgili tedbir alınmalı. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz, belediye de yapmalı" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement