Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova\'dan Kısa Kısa

Kabaklı köyüne yapılan sondajdan içme suyu çıktı.

18.11.2014 11:04

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi Kabaklı köyünde yapılan sondaj çalışmasında içme suyu çıktı.

Kabaklı Köyü muhtarı Çetin Kaya, yaptığı açıklamada köyün içme suyunun karşılanması için sondaj çalışması yapıldığını söyledi.

Hayırsever iş adamı Mustafa Balta'nın desteğiyle sondaj çalışmasının yapıldığını belirten Kaya, "Köyümüzün su sorunu yaşamaması için sondaj çalışması yaptık. Sondaj çalışması sonucunda günde 200 ton kapasiteye sahip içme suyu bulduk. Bu suyu kullanabilmek için Devlet Şu İşleri Müdürlüğü'nden onay da aldık. Suyumuz köy halkına hayırlı olsun. Hayırsever iş adamımız Mustafa Balta'ya köy halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yalova Valisi Cebiroğlu'na ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yalova Şube Başkanı Abdullah Yanık, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu ziyaret etti.

Yanık, ziyarette yaptığı konuşmada Yalova Valisi olarak atanan Selim Cebiroğlu'na başarılar diledi.

MÜSİAD'ın İstanbul'da düzenleyeceği MUSİAD Fuarı'na Ceberioğlu'nu da davet eden Yanık, "İki yılda bir düzenlediğimiz MÜSİAD Fuarı'na bu yıl dünyanın çeşitli ülkelerindeki üyelerimiz katılacaklar. İşadamlarının buluşma noktası olacak olan fuar ülkemiz içinde büyük bir şans olacak. Bu yıl düzenlenecek fuara 20 bine yakın katılımcının gelmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Ceberioğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin artık ekonomisin çok güçlü olduğunu ve geleceğe emin adımlarla baktığını söyledi.

Yalova'da ağaç budama çalışması

Yalova Belediyesi tarafından, kış mevsimi dolayısıyla cadde ve sokaklardaki ağaçların budanmasına başlandı.

Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Güleç, yaptığı açıklamada, mevsim dolayısıyla cadde ve sokaklardaki ağaçların budanmaya başlandığını söyledi.

Budama ve bakım çalışmaları sayesinde ağaçların daha sağlıklı, kuvvetli ve dengeli bir gelişim göstereceğini belirten Güleç, "Kentimizin görüntüsünün daha güzel hale getirilmesinin yanında, elektrik hatlarının ağaç dallarından kaynaklı tehlike oluşturması da engellenecek" diye konuştu.

Güleç, çalışmalar kapsamında, tüm yol kenarları ve orta refüjler, park ve bahçelerle yeşil alanlarda bulunan ağaçların budanacağını kaydetti. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement