Yalova Gemi İçersindeki Hastane Hizmete Girdi Detaylar - Son Dakika
Güncel

Yalova Gemi İçersindeki Hastane Hizmete Girdi Detaylar

Yalova Gemi İçersindeki Hastane Hizmete Girdi Detaylar

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 27 Mayıs 1960'da bu milletin iradesine darbe yapıldı (ek) GEMİ İÇERSİNDEKİ HASTANE HİZMETE GİRDİ Yalova'da geçtiğimiz yıl Sefine Tersanesi'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edilen 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi" içersinde 24 saat sağlık hizmeti verecek olan 20 yatak kapasiteli ünite için bugün tören düzenlendi.

27.05.2015 21:03

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 27 Mayıs 1960'da bu milletin iradesine darbe yapıldı (ek)

GEMİ İÇERSİNDEKİ HASTANE HİZMETE GİRDİ

Yalova'da geçtiğimiz yıl Sefine Tersanesi'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edilen 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi" içersinde 24 saat sağlık hizmeti verecek olan 20 yatak kapasiteli ünite için bugün tören düzenlendi. Törene katalın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok farklı bir noktaya geldiğini söyledi. "Geldiğimiz nokta, sabit kalmamız gereken bir nokta değil. Gitmemiz gereken hedefler var ve zayıf olan alanlarımızı da güçlendirme gibi bir sorumluluğumuz var" diyen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Yaklaşık 1,5 yıldır Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile afet durumlarında, deprem gibi olağanüstü afetlerin olduğu durumlarda, bizim her türlü tıbbi müdahaleyi yoğun bakımlarıyla, ameliyathaneleriyle, acil cerrahi müdahaleleriyle her türlü sağlık hizmetini sunabilecek yüzen gemi hastanemiz veya hastanelerimiz olsun diye proje çalışması yapıyoruz."

Gemide verilecek olan sağlık hizmetinin kendilerine tecrübe katacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, olağan üstü durumlarda sağlık hizmeti verecek olan bu geminin, kendilerine ciddi bir işletme tecrübesini de katacağını açıkladı. Türkiye'nin, ambulans helikopterleriyle, ambulans uçaklarıyla, deniz-bot ambulanslarıyla, kara ambulanslarıyla, paletli ambulanslarla bu alanda dünyanın acil hizmetler alanında dünya standartlarında kaliteyi yakaladıklarını belirten Bakan Müezziooğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün bu Kıyı Emniyeti'nin Nene Hatun Kurtarma ve Acil Sağlık Hizmeti Sunma vizyonu ilk defa Türkiye için hem bir tecrübe hem de bir sağlık alanında da farklı hizmeti sunmaya altyapı oluşturacak. Bu anlamda değerli buluyoruz. Önümüzdeki bir yıl için de tecrübe ve gözlemlerimize katkı sağlayacaktır. Hastanenin 20 yatağı, laboratuarı, hiperbarik oksijen odası var. Ameliyathane ve radyoloji bölümünü de oluşturacağız. Hem Kıyı Emniyeti için kurtarma anlamında onların gücüne ve saygınlığına ilave katkı sağlayacaktır hem de biz Sağlık Bakanlığı olarak sağlık hizmetleri sunumundaki bir dar tüneldeki darlığımızı da daha iyi noktaya taşımış olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Gemi İçersindeki Hastane Hizmete Girdi Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement