Yalova Kent Konseyi Başkanı Önder Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Yalova Kent Konseyi Başkanı Önder Açıklaması

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Hava Harp Okulunun kentte kurulmasının, yeni bir fırsat olacağını bildirdi.

25.08.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Hava Harp Okulunun kentte kurulmasının, yeni bir fırsat olacağını bildirdi.

Önder, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü milletin destansı bir direnişle bastırmasının ardından hükümetin bir dizi tedbir aldığını ve hızla yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığını hatırlattı.

Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki bütün askeri okulların kapatılarak Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Milli Savunma Üniversitesi kurulduğuna dikkati çeken Önder, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede kapatılan Hava Harp Okulunun, İstanbul dışına çıkarılarak, Milli Savunma Üniversitesine bağlı olarak açılması söz konusu. Geçmişte, Hava Harp Okulunun uygulamalı eğitimleri ve yaz kampları ilimizdeki Hava Meydan Komutanlığında yapılıyordu. Yalova bu anlamda her türlü altyapı imkanına sahiptir. Yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesine bağlı olacak Hava Harp Okulunun burada kurulması, Yalova için yeni bir fırsat olacaktır. Dolayısıyla bizler Hava Harp Okulunun Yalova'ya getirilmesiyle ilgili çalışmaları destekliyoruz. Bu, Yalova'nın üniversiteler şehri olması vizyonu ile de örtüşen bir girişimdir. Belediye başkanları ve milletvekilleri başta olmak üzere, toplumun bütün kesimlerinin bu talebi güçlü bir biçimde seslendirmesi de çok önemli."

Önder, 15 Temmuz sonrası oluşan uzlaşma ruhunun devam ettirilmesi gerektiğine de değinerek, "İlimizde ikinci bir üniversitenin kurulması ve Yalova'nın gelişmesinde yeni bir ivme yakalanması bakımından hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova Kent Konseyi Başkanı Önder Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement