Yalova Ormanları Calasoma'ya Emanet - Son Dakika
Yerel

Yalova Ormanları Calasoma'ya Emanet

Yalova Ormanları Calasoma\'ya Emanet

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlara dadanan tırtılları yok eden Calasoma adlı böceği Altınova ilçesinde düzenlenen törenle doğaya bıraktı.

16.06.2014 12:53  Güncelleme: 12:49

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, il genelindeki ağaçlara dadanan tırtılları yok eden Calasoma adlı böceği Altınova ilçesinde düzenlenen törenle doğaya bıraktı.

Ağaçlara gelişiminden meyve verimine kadar bir çok konuda ciddi zararlar veren tırtıllarla mücadele amacıyla doğal bir yöntem belirleyen Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, bu amaçla 250 adet Calasoma böceğini doğaya bıraktı. Calasoma tırtılları yok eden ve böylece ağaçların gelişimine katkı sağlayan bir böcek olarak biliniyor. Altınova ilçesinde düzenlenen törene Orman Genel Müdürlüğü ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden yetkililer de katıldı. Burada Calasoma böceği ve yararları konusunda davetlilere bilgi veren Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner yüzde 60'ı orman olan bir ilde ağaçlara dadanan zararlılarla doğal yöntemle mücadele etmenin önemine vurgu yaptı. Ardından OGM ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Calasoma böcekleri doğaya salındı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova Ormanları Calasoma'ya Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement