Yalova'ya Yapılacak Olan Köprülü Kavşak İçin Yasal Süre Başladı - Son Dakika
Yerel

Yalova'ya Yapılacak Olan Köprülü Kavşak İçin Yasal Süre Başladı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, köprülü kavşak için yasal sürecin başladığını söyledi.

08.03.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, köprülü kavşak için yasal sürecin başladığını söyledi. Salman, "Köprülü kavşak için şantiye yerini verdik ve 270 günlük yasal süre başladı. Karayollarının ihale ettiği firma maksimum 270 günde orayı tamamlamak durumunda" dedi.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde Yalova Belediyesi'nin adını 'Özgecan' olarak değiştirdiği salonda gerçekleştirilen Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Uğur Dündar'ın söz vermesi üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin verdiği söz üzerine Yalova Belediyesi olarak bin 800 çınar ağacının dikim işleminin tamamlandığını ifade eden Başkan Vefa Salman "Biz Yalova'da her doğan çocuğun evine 1 adet çam ağacı gönderiyoruz. O süreçte Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce'nin de Yalova'ya bir sözü vardı. Bir ay önce bin 800 tane çınar ağacının dikimini tamamladık" diye konuştu.

"KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN ŞANTİYE YERİNİ TESLİM ETTİK VE 270 GÜNLÜK SÜRE BAŞLADI"

Tonami Meydanı'na yapılacak olan köprülü kavşak projesi için şantiye yerini Yalova Belediyesi olarak tahsis ettiğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Köprülü kavşak projesinin ihalesi yapıldı. 270 gün teslim etme süresi vardı. Son günlerde çok soruluyordu. Karayollarına yer teslim 4 Mart tarihiyle yapıldı. Şantiye yerini verdik. 270 günlük süre başladı. Bunu bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum. Karayollarının ihale ettiği firma maksimum 270 günde orayı tamamlamak durumunda" dedi.

"YÜRÜYEN KÖŞK'ÜN ÇINARI 390 YAŞINDA"

Doğaya, çevreye her zaman önem verdiğini ifade eden ve Belediye Başkanı görevine seçilmeden önce bu konuda çeşitli sivil toplum hareketlerinde bulunduğunu dile getiren Başkan Salman, Yürüyen Köşk'e kapsamlı bir bakım yaptırıldığını açıkladı. Köşkün hikayesine konu olan çınar ağacının durumuyla ilgili ilk kez kapsamlı bir çalışma yapıldığını vurgulayan Salman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası Atatürk'ün kenti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyet dönemindeki yazlık başkenti. İstanbul ve Ankara'nın dışında en fazla zaman geçirdiği kent. Yalova'da üç tane evi var. Termal'deki Yaveran Köşkü, TİGEM arazisi içindeki köşkü ama en önemlisi dalın kesilmemesi için evi 4 metre 80 santim kaydırdığı Yürüyen Köşk. Bugüne kadar kimsenin aklına Yürüyen Köşk'ün ağacının röntgenini çektirmek, sağlık durumuna bakmak, yaşını öğrenmek gelmemişti. 10 gün önce raporu geldi. O çınar ağacı, anıt ağaç gayet sağlıklı ve hata payıyla 390 yaşında." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'ya Yapılacak Olan Köprülü Kavşak İçin Yasal Süre Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement