Yaltirik'in Sergisi - Son Dakika
Yerel

Yaltirik'in Sergisi

Yaltirik\'in Sergisi

Öğretmen ressam Ömer Faruk Yaltirik’in, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı 5. kişisel sergisi, 24 Temmuz’a kadar gezilebilecek.

22.07.2015 19:43

Öğretmen ressam Ömer Faruk Yaltirik'in, Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı 5. kişisel sergisi, 24 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Yaltirik, şimdiye kadar 5 kişisel, 6 karma sergide resimlerinin yer aldığını belirterek, "Sanat; barıştır, kardeşliktir ve güzelliktir. ve insanın güzeli yakalama çabası ile de sanatta ilerleme kaydediliyor. Sanatla uğraşan toplumlar bilimde, demokraside hatta özgürlükte dünyada daha ileri seviyelerde yer alıyor" dedi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 1960 yılında doğan Yaltirik, 1979'da Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girdi. Söbütay Özer, Hasan Pekmezci ve eğitim sonrası Zahit Büyükişleyen atölyesinde iki yıl resim ana sanat dalı üzerine eğitim alan Yaltirik, 1983 yılında mezun oldu.

İslahiye İbni Sina Anadolu Lisesi'nde görev yapan Yaltirik, çalışmalarında ağırlıklı olarak dağlar ve doğa konusunu renk ve ışıkla yorumluyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaltirik'in Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement