Yangında Zarar Gören Çiftçilere Yardım Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yangında Zarar Gören Çiftçilere Yardım Yapıldı

Kumluca'da 5 Eylül'de çıkan orman yangınında zarar gören çiftçilere, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından nakdi yardım yapıldı.

07.02.2014 13:40  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da  5 Eylül'de çıkan orman yangınında zarar gören çiftçilere, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından nakdi yardım yapıldı.

Kumluca'ya bağlı, Karacaören, Ortaköy ve Karacaağaç köylerinde, 5 Eylül tarihinde çıkan ve üç gün süren orman yangınından etkilenen çiftçilere, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan yardım dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, yaşanan afet sonrası, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın Kumluca'ya gelerek bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlattı. Bu ziyaretin ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından yardım kampanyası başlatıldığını anlatan Kayhan, ancak yardım kampanyasının istenen desteği görmemesinden üzgün olduklarını dile getirdi.

Bunun yanında zarar gören çiftçilerin kredi, SSK ve Bağkur prim borçlarının ertelenmesi konusunda girişimlerde bulunduklarını kaydeden Kayhan, "Tüm bu girişimlerden sonra yaptığımız çalışmalarda sonucu açtığımız yadım hesabımıza 4 bin 525 lira para toplandı. Ancak bu miktarın çok düşük olduğunu gördük. Kendi odamızın imkanıyla bu miktara 10 bin 475 lira daha ekleyerek 15 bin liraya tamamladık" dedi.

Yangından odaya kayıtlı 20 çiftçinin etkilendiğini ifade eden Kayhan, bu çiftçiler arasından zarar oranına göre en düşük 300 lira, en yüksek ise bin 850 lira olmak üzere yardım miktarının dağıtacaklarını bildirdi.

Konuşmanın ardından yangından etkilenen çiftçilere yardım miktarları dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yangında Zarar Gören Çiftçilere Yardım Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement