Yanlış Taşkın Algısı Esnafı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Yanlış Taşkın Algısı Esnafı Olumsuz Etkiledi

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehri taşkınının tüm ilde etkili olduğunu düşünen tur operatörleri, kenti geçici olarak rotalarından çıkardı EDESOB Başkanı İnağ: "Su biraz yükseldiğinde Edirne’ye turist gelmez oluyor, bütün turlar iptal ediliyor.

13.12.2014 12:18

SALİH BARAN - Edirne'de Meriç ve Tunca Nehri taşkını sadece Karaağaç Mahallesi'nde etkili olmasına rağmen, kentte turizmi olumsuz etkiledi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yanlış algıya bağlı olarak rezervasyonların iptal edilmesi, esnafa olumsuz yansıdı. Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan bırakılan su ve sağanaklara bağlı olarak yer yer Karaağaç Mahallesi ve çevresinde oluşan taşkının tüm kente yayıldığını düşünen turizmciler, Edirne'yi geçici olarak rotalarından çıkardı.

Esnaf dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, tur operatörlerine ulaşarak taşkının lokal olduğunu ve kent merkezini etkilemediğini anlatmaya çalışıyor.

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşkının söyleminin dahi Edirne ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Taşkınlara kalıcı çözüm bulunmasını isteyen İnağ, şöyle konuştu:

"Su biraz yükseldiğinde Edirne'ye turist gelmez oluyor, bütün turlar iptal ediliyor. Yani esnafın birinci derece buradan aşırı zararı var. Edirne burada yara alıyor. Esnafın iş yapamaması ana direklerden birinin çökmesi demek. Bununla ilgili olarak devletin bir an önce önlem alması lazım. Geç kalınsa da zararın neresinden dönersek kardır."

İnağ, kent merkezindeki esnafın taşkın konusunda bir sıkıntısı olmadığını vurguladı. Sadece müşteri sıkıntısı çekildiğini aktaran İnağ, Edirne'nin tümünün su altında kaldığı söylentisinin esnafın müşteri sıkıntısı çekmesine neden olduğunu dile getirdi.

"Arayıp 'Sular altında mısınız' diyorlar"

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da Arda, Tunca ve Meriç'in Edirne'de "üç güzel kardeş" olarak tanımlandığını söyledi.

Üç güzel kardeşin Edirne'de bu sefer kucaklaşmalarının çok iyi olmadığını belirten Dinar, "Bu sefer diğer yıllara göre uzun sürdü. Türkiye'den pek çok kişi arayıp 'Sular altında mısınız' diyor. Yok öyle bir şey. Taşkın Karaağaç'ta, kent merkezine 3 kilometre uzakta. O da yerleşim yerlerinde değil tarım arazilerinde. Selimiye, Eski Cami civarında yani kent merkezinde bir damla su yok" dedi.

Esnaf Hakkı Urgancı da turist kafilelerinin taşkın başladığından bu yana kente gelmediğini ifade ederek, "Anadolu, Edirne'yi sular altında sanmasın. Edirne kent merkezinde her şey yerli yerinde" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yanlış Taşkın Algısı Esnafı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement