Yapı Kredi Fikrimobil Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Fikrimobil Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yapı Kredi'nin üniversite öğrencileri için gerçekleştirdiği yarışma FikriMobil ödülleri sahiplerini buldu.

07.06.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FikriMobil'e katılan yüzlerce proje arasından ilk 20'ye kalan projelerin değerlendirilmesi sonrasında finale katılacak 7 proje Yapıkredi Bankacılık Akademisinde yapılan 3 günlük final kampı sonrasında jüri karşısına çıktı. 1.lik ödülünü Bilgi Fırtınası projesi, 2.lik ödülünü Engelsiz Şube projesi , 3.lük ödülünü ise Hediye Pusulası kazandı.

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan'ın ev sahipliğinde 5 Haziran Perşembe günü Yapı Kredi Genel Müdürlük'te düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Cahit Erdoğan, "Dünyada gün geçtikçe artan yaklaşık 70 milyar dolar değerinde bir mobil ekonomi olduğunu biliyoruz. Bu ekonomiden ülkemizin de pay alabilmesi adına kalıpların dışında serbest düşünebilen, sektöre henüz adım atmamış nitelikli genç arkadaşlarımızın yaratıcı fikirlerine çok önem veriyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışma ile onların hem önlerini açmak hem de fikirlerine destek vererek hayata geçirmek bizi oldukça memnun ediyor." şeklinde konuştu." Türkiye'nin inovasyon ve AR-GE konusunda gelişime ve ilerlemeye olan ihtiyacını biliyoruz. Öncü ve inovatif hizmetlerimiz ile ilklerin bankası Yapı Kredi olarak günümüzün en önemli teknoloji trendi mobilite konusunda gençlerin yaratıcı fikirleri bizler için çok değerli. Önümüzdeki yıllarda beraber çalışabileceğimiz genç arkadaşlarımızla biraraya gelmek ve fikirlerini hayata geçirmek bize de ayrı bir heyecan yaşatıyor. Geçmişten süregelen öncü ürün ve hizmet alışkanlıklarımızın devamı olarak son iki yıldır artan bir ivmeyle bu konudaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

FikriMobil ödülleri projeleri aralarında Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdür Vekili Carlo Vivaldi, Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, Microsoft Türkiye Bulut ve Rekabet Programlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Koç, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan,, Gazeteci Serdar Kuzuloğlu, Yemeksepeti.com CEO'su Nevzat Aydınve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney'in bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Mobil ve teknoloji dünyasına ilgi duyan üniversite öğrencilerinin iOS, Android ve Windows 8 platformları üzerinden gerçekleştirdikleri uygulamalarla yarıştıkları FikriMobil'de kullanılabilirlik, fonksiyonellik, yaratıcılık, uygulanabilirlik, verimliliğe katkısı, pazar ve rekabete etkisi, gelir modeli ve özgünlük gibi birçok kriter göz önünde bulunduruldu. Yarışmada ilk üç sırayı alan projelerden birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye de 5 bin TL ödül verildi. Ayrıca finale kalan 7 proje ekibine ise mansiyon ödülü olarak Yapı Kredi Bankacılık Akademisi İş Dünyasında Profesyonellik eğitimi hediye edildi. Microsoft Türkiye ise mansiyon ödülü olarak 1. olan proje ekibine Microsoft BizSpark ve 1 senelik bulut kaynağı hakkı, 2. olan proje ekibine Free MSDN üyeliği hediye etti.

Ödül kazanan projeler:

Bilgi Fırtınası

Fatih projesi kapsamında dağıtılan tabletler için düşünülmüş ve gamification kullanılarak hazırlanmış bir eğitim uygulaması. Uygulama öğretmenlerin yarattıkları sanal sınıflarda bilgi yarışması/ sınav düzenlemesine imkan veriyor.

Engelsiz Şube

Bu uygulama görme engelli insanların mobil bankacılık işlemlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için geliştirildi. Geliştirilen bu uygulama ile kullanıcılar bütün işlemlerini sesli komutlar vererek gerçekleştirebiliyor.

Hediye Pusulası

Hediye almak istediğiniz kişiye ait cinsiyet, yaş, takım, burç, sevdiği renk, sevdiği müzik gibi kriterlerin girilmesinden sonra en uygun hediyelerin önerildiği ve sonrasında hediyenin alınabilmesi için ilgili sitelere yönlendirilmenin yapıldığı bir mobil uygulama.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Fikrimobil Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement