Yapı Kredi Portföy'den "2015 Makroekonomik Beklentiler Paneli" - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Portföy'den "2015 Makroekonomik Beklentiler Paneli"

"Makroekonomik Beklentiler Konferansı"nda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu ve Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak'ı ağırladı

24.02.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Makroekonomik Beklentiler Konferansı'nda yatırım ortamı masaya yatırıldı

24 Şubat Salı günü gerçekleşen "2015 Makroekonomik Beklentiler Konferansı"nda 2015 yılında dünya ve Türkiye ekonomilerinde yaşanabilecek gelişmeler ve makroekonomik beklentiler hakkında görüşler paylaşıldı.

Makroekonomik Beklentiler Konferansı 2015'in açılış konuşması yapan Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, "Yapı Kredi Portföy olarak 2014 yılında dünyanın önde gelen prestijli ve bağımsız 4 farklı yayın kuruluşu tarafından "Türkiye'nin en iyi Portföy Yönetimi Şirketi" seçildik. 2014 sonu itibarıyla 12.5 milyar TL büyüklüğünde bir portföy yönetiyoruz. Ayrıca Türkiye'de Fitch'in Highest Standards (tur) notuna sahip ilk ve tek kurum olduğumuzu da bir kez daha söylemek isteriz. 2015 yılında da hedefimiz pazardaki konumumuzu ve elde ettiğimiz başarıları daha ileriye taşımak. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak en uygun ürün ve çözümler ile cevap verebilmek bizim için oldukça önem taşıyor" şeklinde konuştu.

FED faizleri ne zaman artırır

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu ise konferansta yaptığı sunumda, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık ve enflasyon açısından faydalı olduğunu belirterek, "Ancak fiyatlardaki sert düşüş durdu ve artık yükseliş olacağı beklentisi oluştu" dedi. Euro Bölgesi'nde sorunların kısa vadede çözülemeyeceği yorumunda bulunan Saltoğlu, FED'in faiz artırım kararının Eylül'de olabileceği beklentisinin arttığını dile getirirken, yatırımcılara, uzman görüşleri alınarak özel şirket tahvilleri içeren fonlara yönelebileceklerini belirtti.

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak da Türkiye özelinde sanayi üretiminin artması gerektiğini belirtirken, büyümenin 2014 seviyesinde olacağı öngörüsünde bulundu. Avrupa Birliği'ndeki ekonomik sıkıntının devam edeceğini de vurgulayan Gürkaynak, Japonya'nın ise siyasi bir bunalıma girmediği sürece toparlanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Portföy'den '2015 Makroekonomik Beklentiler Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement