Yapı Kredi Portföy'den "Makroekonomik Beklentiler Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Portföy'den "Makroekonomik Beklentiler Konferansı"

Yapı Kredi Portföy'ün düzenlediği "Makroekonomik Beklentiler Konferansı"nda 2015 yılında dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanabilecek gelişmeler ve makroekonomik beklentiler paylaşıldı.

24.02.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi Portföy'ün düzenlediği "Makroekonomik Beklentiler Konferansı"nda 2015 yılında dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanabilecek gelişmeler ve makroekonomik beklentiler paylaşıldı.

Yapı Kredi Portföy'den yapılan açıklamaya göre şirket, bu yıl "Makroekonomik Beklentiler Konferansı"nın beşincisini düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu ile Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak'ın katıldığı konferansta, 2015 yılında dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanabilecek gelişmeler ve makroekonomik beklentiler hakkında görüşler paylaşıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, Yapı Kredi Portföy olarak 2014 yılında dünyanın önde gelen prestijli ve bağımsız 4 farklı yayın kuruluşu tarafından "Türkiye'nin en iyi Portföy Yönetimi Şirketi" seçildiklerini anımsattı.

2014 sonu itibarıyla 12,5 milyar lira büyüklüğünde bir portföy yönettiklerini aktaran Alpay, "Ayrıca Türkiye'de Fitch'in Highest Standards (tur) notuna sahip ilk ve tek kurum olduğumuzu da bir kez daha söylemek isteriz. 2015 yılında da hedefimiz pazardaki konumumuzu ve elde ettiğimiz başarıları daha ileriye taşımak. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak en uygun ürün ve çözümler ile cevap verebilmek bizim için oldukça önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Burak Saltoğlu ise konferansta yaptığı sunumda, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık ve enflasyon açısından faydalı olduğunu, ancak fiyatlardaki sert düşüşün durduğunu ve artık yükseliş olacağı beklentisinin oluştuğunu bildirdi. Avro Bölgesi'nde sorunların kısa vadede çözülemeyeceğini vurgulayan Saltoğlu, Fed'in faiz artırım kararının eylülde olabileceği beklentisinin arttığını, yatırımcıların özel şirket tahvilleri içeren fonlara yönelebileceklerini dile getirdi.

Türkiye özelinde sanayi üretiminin artması gerektiğini, AB'deki ekonomik sıkıntının devam edeceğini vurgulayan Gürkaynak ise Japonya'nın ise siyasi bir bunalıma girmediği sürece toparlanabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Portföy'den 'Makroekonomik Beklentiler Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement