Yaralayan Kapı Davasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Yaralayan Kapı Davasına Başlandı

Yaralayan Kapı Davasına Başlandı

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde üç yıl önce, teneffüste arkadaşları ile bahçede oynarken üzerine demir kapı düşen ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Kadir Efe Çakar'ın sakatlanmasına neden oldukları iddiasıyla haklarında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

15.07.2016 16:38

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde üç yıl önce, teneffüste arkadaşları ile bahçede oynarken üzerine demir kapı düşen ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Kadir Efe Çakar'ın sakatlanmasına neden oldukları iddiasıyla haklarında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Davaya konu olan olay, 3 Ekim 2013 tarihinde Torbalı Ticaret Odası 80'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Okul bahçesinde, arkadaşları ile tenefüste oyun oynayan, olay tarihinde birinci sınıf öğrencisi olan Kadir Efe Çakar'ın üzerine, demir bahçe kapısı düştü. Hastaneye kaldırılan Çakar'ın sağ diz ön çapraz bağları koptu. Uzun süre değneklerle yürümeye mahkum olan küçük çocuğun ailesi, avukatları Volkan Çakır aracılığıyla Milli Eğitim yetkilileri ve okul yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi oldu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Faruk Sever, üç yıl sonra öğretmenler İsmail E., Mesut A. ve Alaattin A. hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açtı.

Torbalı 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya; tutuksuz yargılanan öğretmenler İsmail E., Mesut A. ve Alaattin A. ile yaralanan çocuğun babası Enis Çakar ve annesi Medihan Çakar, avukatları Volkan Çakır katıldı. Sanık Mesut A. ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mesut A., "Ben olay yerinde yoktum. Babalık iznindeydim. Rutin olarak kapıların kontrollerini yaptırmaktayız. Sonradan yaptığım araştırmada, çocuklar kapının üzerine çıkıp asılmışlar. Kapıda bu nedenle öğrencinin üzerine düşmüş" dedi.

Sanık Alaattin A. da "Kapının konrolü ve bakımı düzenli olarak yapılmaktadır. Her ihtiyacımızı karşılayan belediye bu kapıyı da yapmıştır. Kontrolü yapılarak teslim alındı. Servis ile bakımı yapılacak bir kapı değildir. Görevlilerimiz tarafından yapılan tespitlerde kapıda herhangi bir yamulma, eğilme gibi bir sorun tespit edilmemiştir. Olay anına kadar bildirilen bir arıza yoktu. Çocukların üzerine çıkıp yüklenmesinden kaynaklandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer sanık İsmail E. de kapının buraya yaptırılma sebebinin, çocukları kazan dairesinden uzak tutmak olduğunu belirterek, "Bu kapı okulun giriş kapısı değildir. Gereksiz ve okul ile ilgisiz kişilerin giriş -çıkışlarını engelemek, otopark bağlantısını kesmek için proje kapsamında belediyeye yaptırıldı. Beldiyenini mühendisleri tarafından kontrolü yapılarak teslim edilmiştir. Ön bahçede ve arka bahçede 2'şer nöbetçi öğretmeniz bulunmaktadır. Olayın olduğu güne kadar bize gelen bir arıza olmadı. Çocukların kapıya yüklenmesinden kaynaklı olarak, olayın oluştuğunu düşünmekteyim. Kimse böyle bir olayın olmasını istemez" dedi.

Anne Medihan Çakar ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtip, "Kapının ilişiğini kestiği düşünülen alanlara geçişi engelleyen bir unsur olmadığını bizzat biliyorum. Kapının içi boştur, geliş gidiş yapılmaktadır. Üzerine yüklendiği belirtilen çocuklar 6-7 yaşlarında çocuklardır. Zaten o alan 1. sınıf çocukların oyun alanı olarak ayrılan bahçe bölümüdür. Nöbetçi öğretmen bulunmamakta. Ben çocuğuma su götürmek için ön bahçeden okula girdim. Arka kısma yöneldiğimde, kalabalık bir çocuk grubu gördüm. Oraya gittiğimde de çocuğumu kapının altında gördüm ve çıkarıp hastaneye götürdüm. İstanbul'dan yeni taşınmıştık. Çocuğumun okula adapte olması için her gün okula gidip geliyordum. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Baba Enis Çakar da sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Ailenin avukatı Volkan Çakır da dinlenen tanık ve sanık beyanlarını kabul etmediklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'na karşı 160 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını belirten avukat Çakır, "Tazminat davası görülen İzmir 5'inci İdare Mahkemesi tarafından olay mahalinde keşif yapıldı. Kapının kapı niteliği taşımayan, içi boş ve profil bir demirden ibaret olduğu, montajının da mühendislik tekniklerine uygun olmadığı saptandı. Delil ve tanıklarımızı daha sonra bildireceğiz" dedi.

Hakim Atilla Rahman, eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralayan Kapı Davasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement