Yardım Sayesinde Eve Kavuştular - Son Dakika
Güncel

Yardım Sayesinde Eve Kavuştular

Adana'da kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarılan ve gündüz parkta, gece hastane bahçesinde kalan 3 çocuklu aile, kaymakamlığın yardımıyla ev kiraladı Anne Aynur Tuna: "Yaklaşık 1 ay sokakta kaldık, kaymakamlıktan aldığımız yardımla ev kiraladık.

18.07.2014 11:05

VOLKAN KAŞİK - Kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarılan ve gündüz parkta, gece hastane bahçesinde yaşamaya çalışan 3 çocuklu aile, kaymakamlığın kira yardımı sayesinde iki odalı eve kavuştu.

Hurda satarak geçimini sağlayan Ramazan Berber (49), merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde oturduğu evin kirasını ödeyemeyince 8 yıl önce dini nikahla yaşamaya başladığı Aynur Tuna (34), çocukları İsmail (7), Hatice (6) ve 7 aylık Adnan ile sokakta kaldı. Aile, gündüz parkta, geceleri ise hastane bahçesindeki banklarda kalmaya başladı.

Yüreğir Kaymakamlığı, yaşadıkları sıkıntı nedeniyle habere konu olan aileye yardım eli uzattı. 6 ay boyunca aylık 300 lira kira yardımından yararlanacak aile, ödenen ilk paranın 150 lirasına iki odalı ev kiraladı.

Eşyaları olmasa da başlarını sokacak sıcak yuvaya kavuşmanın sevincini yaşayan aile, hayırseverlerden eşya yardımında bulunmalarını istiyor.

Anne Aynur Tuna, AA muhabirine, evden çıkarıldıktan sonra 3 çocuğu ile yaklaşık 1 ay dışarıda gecelediklerini, zaman zaman çocuklarının karnını doyuracak yemek bile bulamadığını söyledi.

Kaymakamlığın, aylık 300 lira kira yardımı yapmaya başladığını belirten Tuna, "Yaklaşık 1 ay sokaklarda kaldık, kaymakamlıktan aldığımız yardımla ev kiraladık. Devletimizden Allah razı olsun" dedi.

Başlarını sokacak sıcak yuva buldukları için mutlu olduklarını ifade eden Tuna, "Evimiz bomboş. Buzdolabı, çamaşır makinesi yok. Sebze alıp yemek yapıyorum ancak hava sıcak olduğu için ertesi gün bozuluyor. Yetkililerden, hayırseverlerden eşya istiyoruz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yardım Sayesinde Eve Kavuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement