Yargıda Birlik Platformu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Yargıda Birlik Platformu Toplantısı

Yargıda Birlik Platformu Toplantısı

Yargıda Birlik Platformu toplantısı, İzmir, Manisa ve Aydın'da görev yapan yaklaşık 700 hakim ve savcının katılımıyla yapıldı.

10.05.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıda Birlik Platformu toplantısı, İzmir, Manisa ve Aydın'da görev yapan yaklaşık 700 hakim ve savcının katılımıyla yapıldı.

HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Bostanlı Altın Balık Restorant'ta yapılan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hem mesleki sorunları konuşmak hem de yaklaşan HSYK seçimleri için istişarede bulunmak üzere bir araya geldiklerini, platformdakilerin aday olmadığını belirtti.

İzmir Adliyesi'nde 2012 yılında yaptığı denetimde adliyeyi bezgin, yılgın ve umutsuz gördüğünü, meslektaşlarının "Yemekhanelerde konuşma özgürlüğümüzü kaybettik, servislerde bile fazla muhabbet edemiyoruz. Hatta konuştuğumuz tek konu futboldu. Şike soruşturmasından sonra futbol da konuşamıyoruz" dediğini anlatan Yılmaz, "Bu ortamı ortadan kaldırmak istiyoruz. Düşüncesi, mensubiyeti, yaşam biçimi ne olursa olsun hiçbir hakim, savcı arkadaşımızı ötekileştirmeden, bu özellikleri dolayısıyla dışlamayan, cezalandırmayan ama ödüllendirmeyen de sadece ve sadece liyakati esas alan ölçüyle hakim kılmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek birçok şeyi halletmiş oluruz" dedi.

Meslektaşlarını birbirinden ayıran nedenlerin çok az olduğunu, yargıdaki eksiklikler, mesleğin saygınlığını artırma, maaş durumu gibi sorunlarda herkesin hem fikir olduğunun altını çizen Yılmaz, atama, atanan yerdeki görevlendirme ve yüksek mahkemelere seçim konularının kendilerini en fazla sıkıntıya sokan durumlar olduğunu kaydetti.

Bu üç konuda kökleşmiş geleneklerin olmadığını, olan yasal güvencelerin sadece kağıt üstünde kaldığını, bunların da etkili olmadığını vurgulayan Yılmaz, kalıcı ilkeler belirlemek istediklerini ifade etti.

Müfettişliğe başladığı 1993 yılında Ankara Adliyesi'nde yemekhanede hakimlerin birbirleriyle şakalaştığını, masadan masaya laf attığını, 2014'de ise kimsenin birbirine "Afiyet olsun" bile demediğini belirten Yılmaz, "Aynı manzarayı 2012'de İzmir'de de gördüm. Bir de o zaman muazzam bir travma yaşamıştınız onu da biliyorum. İşte biz adaleti bu 3 noktada hakim kılarsak tekrar kardeşlik hukuku ve meslektaş dayanışması hayat bulacak ve çok rahatlayacağız" diye konuştu.

İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Ömür Topaç ise son yıllarda yargı ve yargı mensuplarının ülke gündeminin ilk sıralarında yer aldığını, yargının yaşadığı kışın çok sert geçtiğini belirtti. Yargıda sürekli imaj kaygı ve güven erozyonunun yaşadığına dikkati çeken Topaç, "Gelin yargı mensupları olarak hep birlikte yeni güne merhaba diyelim. Gelin yargı camiasında oluşan bahar iklimine merhaba diyelim. Gelin enerjimizi yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamak ve yargıyı ülkenin en saygın kurumu yapmak için el birliğiyle Yargıda Birlik Platformu'na destek verelim" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam eti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıda Birlik Platformu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement