Yargıtay Şike Kararını Açıkladı - Son Dakika
Spor

Yargıtay Şike Kararını Açıkladı

Yargıtay Şike Kararını Açıkladı

Şike davasında Yargıtay kararını açıkladı!

17.01.2014 20:15

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından açıklanan Şike Davası kararına göre yerel mahkemenin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında verdiği 6 yıl 3 aylık ceza onandı.

16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgür kurmaktan 2 yıl 6 ay, şike ve teşvikten 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay cezaya çarptırılan Aziz Yıldırım yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak kalmıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararı sonrası Aziz Yıldırım'ın ceza infaz yasasına göre cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirmesi gerekiyor. Yıldırım'ın 1 yıl tutuklu kaldığı düşünüldüğünde yaklaşık 2 yıl 2 ay daha cezaevinde geçirecek.

Bu karar sonrası Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe kulübü başkanlığı da düşecek ve Yıldırım kesinleşmiş cezası bulunduğu için bir daha bir spor kulübünde yönetici olarak görev yapamayacak.

Diğerlerinin de cezası onandı!

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezaların neredeyse tamamına yakınını onadı.

Aziz Yıldırım'ın yanı sıra futbolcular İbrahim Akın, Mehmet Yıldız, Gökçek Vederson, Ümit Karan ile Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş'ın eski hocası Tayfur Havutçu'nun cezaları da onandı.

YARSAV'dan karar değerlendirmesi

Öte yandan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Şike Davası'nın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından resmi twitter hesabından kararı değerlendirirken, Dernekler Yasası ve Fenerbahçe Tüzüğü'ne göre Aziz Yıldırım'ın başkanlığının hukuki olarak düştüğü ifade edildi.

Ancak sarı-Lacivertli kulüpte başkan ayrı, yönetim ayrı seçildiği için mevcut yöneticilerin görevine devam edebileceği ve kulübü Yıldırım'dan sonra en yetkili kişi konumundaki Başkanvekili Abdullah Kiğılı tarafından yönetilebileceği de iddialar arasında...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Yargıtay Şike Kararını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement