Yarısı Türk, Yarısı Vatansız Olan Ailenin Dramı - Son Dakika
Yerel

Yarısı Türk, Yarısı Vatansız Olan Ailenin Dramı

Batmanda ikamet eden ve Suriye'den gelen Taşan ailesinin yarısı Türk vatandaşı, yarısı da vatansız olunca aile ciddi sıkıntılar yaşamakta.

02.06.2016 07:33

"Ne sağız, ne ölüyüz"

Suriyeli ailenin yarısı Türk, yarısı vatansız…

Aslen Batmanlı olup uzun yıllar Suriye'de yaşayan ve iç savaş nedeniyle Batmana dönen Taşan ailesi, yaşadıkları vatandaşlık sorunu nedeniyle ciddi sıkıntı çektiklerini belirttiler.

Ailenin bir bölümü Türk vatandaşı iken, geriye kalanları ise vatandaşlık alamadıklarından dolayı ne Suriye, ne Türkiye vatandaşı sayıldıklarını belirterek "Ne sağız, ne de ölüyüz, vatansız yaşadığımız için sıkıntı yaşıyoruz" dediler.

7 çocuk annesi Ayşe Taşan (74) yaklaşık 50 yıl önce Gercüş'ün Hisar köyünde ikamet ettiği sırada Suriye'de kalan akrabası A.Kerim Kanşiraz ile evlilik yaptı.

Kendisi Türk vatandaşı olan Ayşe Taşan, 7 çocuğundan üçünün 2005 yılında Türkiye'ye gelerek yerleştiğini ve kendilerinin Türk vatandaşı olduğuna dair resmi belge aldıklarını belirterek, geriye kalan çocuklarının savaş sonrası gelmelerinden dolayı kimlik alamadıklarını belirtti.

"NE SURİYE, NE TÜRKİYE VATANDAŞLIK VERMEDİ"

İç savaşın başladığı 2013 tarihinden itibaren baba memleketine dönen Ayşe Taşan, kendisi ve 3 çocuğunun Türk vatandaşı olduğunu ancak diğer çocuklarının hiçbir yere kayıtlı olmadığını söyledi.

Mahkeme kararı ve DNA testleriyle bunu ispat ettikleri halde çocuklarını kütüğüne alamadığından yakınan Taşan "2 kızım ve 2 oğlum vatandaş olamayınca ne askerliğe gidebiliyorlar, ne çalışabiliyorlar, onların çocukları askere gidemiyor, onlarla beraber şehir dışına çıkamıyoruz, kısacası zor durumdayız" dedi. Murat Ezgin





Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yarısı Türk, Yarısı Vatansız Olan Ailenin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement