Yaşayan Diller ve Lehçeler Branşında Öğretmen Ataması - Son Dakika
Yerel

Yaşayan Diller ve Lehçeler Branşında Öğretmen Ataması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen hafta atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Midyat'a ataması yapılan Arif Bingöl, görevine başladı.

10.02.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen hafta atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında Midyat'a ataması yapılan Arif Bingöl, görevine başladı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Kürtçe eğitim alanında ilçeye ataması yapılan Bingöl'ün atamasını sevinçle karşıladığını söyledi.

Altay, çocukların ana dilde eğitimlerini akademik olarak öğrenme şansı bulacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kürtçe eğitim alanında ilçemize ilk defa atama yapılıyor. Bu anlamda atama bekleyen yüzlerce, binlerce arkadaşlarımızdan biri geldi. Bu mutluluk vericidir. Bölge insanımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak yapılan bir atamadır. Yaşayan Diller alanında Kürtçe derslerine girecek. Bu atama bizleri mutlu ediyor."

Fahrettin Önen Ortaokulu'na atanan Bingöl ise Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller ve Lehçeler Enstitüsü'nde Kurmanci lehçesinde eğitimi tamamladığını ifade ederek, çok mutlu olduğunu kaydetti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşayan Diller ve Lehçeler Branşında Öğretmen Ataması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement