Yaşlılar Ağaç Dikme Şenliği'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yaşlılar Ağaç Dikme Şenliği'nde Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yaşlılara Saygı Haftası” etkinlikleri kapsamında Batıkent Ali Dinçer Parkı’da Ağaç Dikme Şenliği düzenledi.

19.03.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yaşlılara Saygı Haftası" etkinlikleri kapsamında Batıkent Ali Dinçer Parkı'da Ağaç Dikme Şenliği düzenledi.

Yağışlı ve soğuk havaya rağmen Yaşlılara Hizmet Merkezi üyeleri etkinliğe ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından armağan edilen çam fidanları, şenliğe katılan yaşlılar tarafından belediye ekiplerinin açtığı çukurlara dikildi. Ağaç dikimi sırasında yağışa aldırış etmeyen yaşlılar fidanları toprakla buluşturdu. Ağaç dikimine katılan 87 yaşındaki Reyhan Yalçın'a katılımcılar büyük ilgi gösterdi. İlerleyen yaşına aldırmayan Yalçın, uzun zamandır böyle bir etkinlikte ağaç dikmek istediğini ancak fırsat bulamadığını belirterek, "Hava önemli değil. Şu anda çok güzel şeyler düşünüyorum. Ben sürekli söylüyordum ağaç dikmek istiyorum diye. Allah'ım nasip etti. Ben de havaya aldırış etmedim geldim. Bizi getirenlerden de Allah razı olsun, herkese Allah daha çok sağlık versin" dedi.

Ağaç dikme etkinliğine katılan 76 yaşındaki İbrahim Atasoy da doğaya hayran olduğunu söyledi. Ağacın doğanın sembolü olduğunu ifade eden Atasoy, şöyle dedi:

"Ağaç dikmek beni çok mutlu ediyor. Soğuk havaya aldırış etmedim geldim. Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e hizmetlerinden dolayı bir yazı yazdım ve şükranlarımı ilettim. Her zaman da iletiyorum. Ben yalnız yaşayan biriyim. Çok güzel dolu dolu bir hafta geçirdik."

"HER KONUDA BİZE DESTEK OLUYORLAR"

Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara yönelik etkinliklerine katıldığını belirten 80 yaşındaki İhsan Ulusoy da, "Büyükşehir bize her konuda destek oluyor" dedi.

5 yıldır Aile Yaşam Merkezi'ne üye olduğunu belirten Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi'nin her etkinliklerinde bulunuyorum. Evime gelirler, temizliğimi yaparlar, sağlığıma bakarlar. Bugün de yağmura aldırış etmedim geldim. Çünkü bu vazife en kutsal vazife. Peygamber Efendimiz 'Kıyamet kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' demiş. Bu iş en kutsal görevdir. Bu konuda bize yardım eden herkesten Allah razı olsun." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlılar Ağaç Dikme Şenliği'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement