Yaşlılardan Sosyal Güvenlik Projesine Destek Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Yaşlılardan Sosyal Güvenlik Projesine Destek Yürüyüşü

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Abbott Nütrisyon’un sponsorluğuyla hayata geçirdiği ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesine destek vermek amacıyla Caddebostan Sahili’nde yürüyüş düzenlendi.

24.03.2015 14:46

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Abbott Nütrisyon'un sponsorluğuyla hayata geçirdiği "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesine destek vermek amacıyla Caddebostan Sahili'nde yürüyüş düzenlendi.

Özel Huzurevi Derneği'nin organize ettiği yürüyüşe, huzurevlerinde kalan yaşlılar, doktorlar, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, huzur evleri sorumlu müdürleri ve personelleri katılım gösterdi.

Yürüyüş boyunca yakılan kaloriler "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesine bağışlandı. Toplanan her kalori, Türkiye'de yetersiz beslenme (malnütrisyon) sorunu yaşayan yaşlı ve çocuklara beslenme yardımı olacak.

Sağlıklı yaşlanmak için, yeterli ve dengeli beslenmenin önemini belirten Özel Huzurevi ve Bakımevleri Derneği Başkanı Vildan Kandemir; Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlatmış olduğu "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesine destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Özel Huzurevi ve Bakımevleri Derneği Başkanı Vildan Kandemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıklı bir yaşlılık için beslenme ve fiziksel aktivitenin öneminin farkındayız. Yeterli ve dengeli beslenmek; sağlıklı yaşlanmak ve yaşlılığın sağlıklı bir biçimde, konforlu sürdürülmesi için önemlidir.

Huzurevlerinde ve bakımevlerinde kalan yaşlılarda beslenme yetersizliği önemli bir sağlık sorunudur. Malnütrisyon (yetersiz beslenme) yaşlıların yaşam kalitelerini olumsuz etkilemekle birlikte, hastalıklara yakalanma risklerini arttırmakta ve tedavilere yanıt alınmasını geciktirmektedir. Yaşlılarda, beslenme konusuna gereken önemin verilmesi manütrisyon sorununu ortadan kaldıracaktır." dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlılardan Sosyal Güvenlik Projesine Destek Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement